Kínai fölény a vegyes szinkrontoronyugrásban

Jelentős különbséggel utasították maguk mögé a briteket.

MN
2017. 07. 15. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai győzelemmel zárult a műugrók első döntője a vizes világbajnokságon a Duna Arénában – írja az MTI.

A tudósítás szerint a vegyes szinkrontoronyugrás szombati fináléjában, amelyben az egy nő és egy férfi alkotta párosok közül a legjobb 16 indult, Zsen Csüan és Lien Csün-csie 352,98 pontot érdemelt ki öt ugrására. Ezzel ezen a szinten igen jelentősnek számító különbséggel, csaknem harminc ponttal utasította maga mögé az ezüstérmes brit és 35-tel a bronzérmes észak-koreai riválist.

Egyébként volt magyar érdekeltsége a versenyszámnak Bátki Noémi révén, bár a sportoló olasz színekben indult. A magyar származású versenyző a tíz méter valamennyi számában rajthoz áll. A szombati napon a 11. helyen zárta a vegyes versenyt. Vasárnap pedig egy 14 éves sportolótársával vág neki a megméretésnek.

Eredmények, vegyes szinkrontoronyugrás, döntő, világbajnok:

Zsen Csüan, Lien Csün-csie (Kína) 352,98 pont

2. Lois Toulson, Matthew Lee (Nagy-Britannia) 323,28

3. Kim Mire, Hjon Ilmjong (Koreai NDK) 318,12

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.