LMP: Sokat veszítettek a budapestiek a vizes vb-n

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz-közeli nagyvállalkozók nyertek nagyot a sporteseménnyel.

MN
2017. 07. 16. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A vizes vb költségeinek elszállása a fideszes oligarchák gazdagodását szolgálta, miközben a budapestiek hosszú távon vesztettek a beruházásokkal járó rombolás miatt” – hívta fel a figyelmet közleményében az LMP, hozzátéve, hogy ez a sportesemény mérlege, ez a kormány Budapest-politikája. 

Az ellenzéki párt emlékeztet, a 2013-as kormányhatározatban foglaltakhoz képest majdnem tízszeresére, a 2015-ös becsléshez képest bő ötszörösére nőttek a vizes vb költségei. 133 milliárdot már egészen biztosan elköltöttünk – tették hozzá. Úgy vélték, ekkora költségnövekedést sem a piaci folyamatok, sem időközben felmerült bonyodalmak nem igazolhatnak.

Mit kaptak ezért a pénzért a budapestiek? – az LMP szerint elvették tőlük a Dagály strandfürdőt, amelynek helyét egy bevásárlóközpont-szerű monstrum (Duna Aréna) foglalja el, a maradék részen az árnyékot adó fasort vágták ki.

A párt hangsúlyozta, a Moszkva sétánynak nevezett térkőfolyosó kedvéért is fákat vágtak ki, valamint a Városligetben a városligeti tóba álmodott lelátók kedvéért költési és vegetációs időszakban csonkították meg a liget legöregebb, komoly természeti és történelmi értékeket képviselő platánjait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.