Olasz Anna nyolcadik lett Balatonfüreden

A magyar úszó végig az élmezőnyben haladt.

MN
2017. 07. 16. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcadik lett Olasz Anna a nyílt vízi úszók női tíz kilométeres versenyének vasárnapi döntőjében, Balatonfüreden. Az utolsó két és fél kilométerre is a nyolcadik helyen fordult a magyar versenyző. 

A két éve, Kazanyban 25 kilométeren ezüstérmes Olasz végig az élmezőnyben haladt, tartotta a legjobbak tempóját az utolsó 2,5 kilométeres körön is, és végül 14,7 másodperc hátránnyal ért célba a győztes francia Aurélie Muller mögött.

„Tartottam magam az előzetes tervekhez, jól koncentráltam és elégedett vagyok a nyolcadik hellyel” – summázta a versenyt Olasz Anna az M4 Sportnak. Hozzátette: „Reménykedtem, hogy az első hatban leszek, de nem lehetek csalódott a nyolcadik hellyel”.

A mezőny másik magyar indulója, a tavalyi junior kontinensbajnokságon ötödik Sömenek Onon Katalin a 27. helyen fejezte be a viadalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.