Orosz győzelem a szinkronúszók első döntőjében

Az első aranyat Szvetlana Kolesznyicsenko nyerte. A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak.

MTI
2017. 07. 15. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyéni technikai verseny 12 résztvevős fináléjában Kolesznyicsenko remekelt, és nagyon magabiztosan nyert 95,2036 ponttal spanyol és ukrán riválisa előtt. Ez volt a sportágban egyeduralkodónak számító Oroszország 50. világbajnoki érme és a 45. aranya 5 ezüst mellett. Kolesznyicsenko párosban és csapatban korábban 12-szer volt már vb-első, egyéniben azonban Budapesten érdemelte ki első világbajnoki aranyérmét.

A magyar színeket képviselő Kiss Szofi a 13. helyen zárt 78,7579 ponttal a 30 indulót számláló selejtezőben pénteken, éppen csak kiszorulva a döntőből. Így is az övé az eddigi legjobb magyar világbajnoki helyezés a számban.

Az egyéni technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kell azonos sorrendben bemutatniuk, ezeket a közönség az óriáskivetítőn is figyelemmel követheti. A bírák a végrehajtás – erő, dinamika, magasság –, az összbenyomás – zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés –, illetve az elemek alapján pontoznak.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással – egyéniben, párosban és csapatban –, Kazanyban debütált a vegyes párosok küzdelme.

Szinkronúszás, szóló technikai döntő, világbajnok:

Szvetlana Kolesznyicsenko (Oroszország) 95,2036 pont

2. Ona Carbonell (Spanyolország) 93,6534

3. Anna Volosina (Ukrajna) 91,9992

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.