Újabb százmilliók a vizes vb utókommunikációjára

Százmilliókat „kell” még elkölteni arra, hogy mindenkiben tudatosuljon: minden idők legjobb világbajnokságát rendezzük.

2017. 08. 08. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az ember jóindulatú, akkor is csak azt mondhatja, „nem sikerült jól kiszámolni” a nemrég zárult magyarországi vizes világbajnoksággal összefüggő kommunikációs költségeket. Mint a Menedzsment Fórum szaklap kiszúrta, amellett, hogy folyamatosan jelennek meg újabbnál újabb költségnövekedéssel járó szerződésmódosítások, újak is köttetnek.

Az Mfor.hu a közbeszerzési hatóság oldalán bukkant rá arra a dokumentumra, mely szerint az egész rendezvény – vébé és veteránvébé – utókommunikációjára még rengeteg pénzt el kell (lehet) költeni. A tájékoztató szerint a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal augusztusban fog szerződést kötni a vébé „filmgyártási feladatainak ellátására”. Erre a célra nettó 230 millió forint áll majd rendelkezésre, és ezt a munkát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátjának, Kuna Tibornak a cégei végezhetik majd el a Sprint Nyomdaipari Kft. segítségével.

Önmagában az, hogy ezt a feladatot a Trinity International Communications Kft., a Young & Partners Kft. és a Sprint Nyomdaipari Kft. alkotta trió végezheti el, nem lehet meglepetés, hiszen a vébével kapcsolatos tájékoztatási feladatokat is ezek a társaságok látták el, nettó 3 milliárd forintért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.