Most nem Ibrára kalibrálva

Ma este PSG–Barcelona- és Manchester City–Roma-rangadókkal folytatódik a labdarúgó-Bajnokok Ligája.

2014. 09. 30. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevésen múlt, hogy a 2012/13-as BL-szezonban ne az elődöntőben jöjjön el a végítélet a tikitakára, amikor a Bayern München 7-0-s összesítéssel gázolta el a Barcelonát. Ha nem is ilyen látványosan, a katalánok már a nyolc között is könnyen elbukhattak volna, történetesen a katari olajmilliárdokból felturbózott Paris SG ellen. Az első felvonás Párizsban 2-2-re végződött, és a visszavágón a franciák a 70. percben 1-0-ra vezettek, de Pedro megmentette a Barcát (1-1), amely idegenben szerzett több góllal továbbszenvedte magát.

A Barcelona azóta persze már új korszakát éli Luis Enrique irányításával, és az idei szezont igencsak jól indította. A Primera Divisiónban öt meccset nyert egy döntetlen mellett, ám a gólkülönbsége az igazán imponáló: 17-0! Igaz, a BL nyitó körében a ciprusi APOEL-t csak 1-0-ra gyűrte le. A PSG szintúgy veretlen hazája bajnokságában, de nyolc meccsen a három győzelem és az öt döntetlen közel sem ilyen acélos mérleg, a fővárosiak nincsenek is a dobogón, csak negyedikek. A csapat háza tájáról ráadásul egyre inkább klikkesedésekről érkeznek hírek, és a gondokat tetézi, hogy Zlatan Ibrahimovic – aki nemcsak a fő hangadó, hanem az első számú gólfelelős is – bokasérülése miatt  nem léphet pályára. Miként a combjával régóta bajlódó csapatkapitány, Thiago Silva és a hét végén térdsérülést szenvedett Ezequiel Lavezzi sem. Bizony főhet a feje Laurent Blanc vezetőedzőnek (nyitóképünkön).

„A PSG-nek mostanában sok problémája van, ettől azonban még veszélyes ellenfél. Bár az Ajaxot és az APOEL-t sem szabad félvállról vennünk, a csoportban egyértelműen a párizsiakkal játsszuk a rangadót. Ibra nélkül természetesen nem ugyanaz a csapat, vele sokkal dinamikusabb, de nem csak rá kell figyelnünk. Százszázalékosan kell koncentrálnunk kilencven percen keresztül” – mondja a Barcelona idei francia szerzeménye, Jeremy Mathieu a védősorból. A társai azért annyiban kiigazíthatják, hogy a Parc des Princes-ben még a 94. percben is résen kell lenniük, mert két éve ekkor egyenlített a házigazda

A Premier League címvédője, a Manchester City az E csoport első fordulójában a 90. percben járta meg az Allianz Arénában, Jérome Boateng góljával a Bayern München nagy nehezen otthon tartotta a három pontot (1-0), és az angolok – akik már a Premier League-ben is beszedtek egy vereséget – ma a Roma ellen hasonlóképpen kőkemény meccsre számíthatnak. Az olaszok a Serie A-ben az idei öt találkozójukat mind megnyerték, a BL-t pedig a CSZKA Moszkva 5-1-es kiütésével indították.

Szóljunk a mai CSZKA–Bayern összecsapásról is, amelyre a németek már vasárnap befutottak az orosz fővárosba, de az elegáns Ritz Carlton hotelben sem tudták magukat kipihenni. Tudniillik Josep Guardiola vezetőedző alakulatát tegnap éjjel tűzriadó ugrasztotta ki az ágyakból. Manuel Neuernek és társainak ugyanakkor az orosz drukkerek hangorkánjától nem kell tartaniuk, mert a többi találkozónál előbb, 18 órakor kezdődő meccset zárt kapuk mögött játsszák. A CSZKA szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt visszaesőként bűnhődik.


Mai program. BL-csoportkör, 2. forduló:

E csoport:
CSZKA Moszkva–Bayern München 18.00 (Tv: Digisport 1)
Manchester City–Roma 20.45 (Tv: Digisport 1).

F csoport:
Paris SG–Barcelona 20.45 (Tv: Sport 1)
APOEL–Ajax Amsterdam 20.45.

G csoport:
Sporting Lisboa–Chelsea 20.45 (Tv: Digisport 2)
Schalke–Maribor 20.45.

H csoport:
Sahtar Doneck–Porto, Lviv 20.45
BATE Boriszov–Athletic Bilbao 20.45.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.