Nézze meg: ilyen lesz az új diósgyőri stadion

Miskolc 4,5 milliárd forintos beruházással 15 ezer férőhelyes létesítménnyel gazdagodik. Átadás 2016 nyarán.

2014. 09. 18. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolcon csütörtökön délelőtt mutatták be az újságíróknak és a szurkolóknak az új diósgyőri stadion látványterveit. A város, a klub és a kormány képviselőinek közös sajtótájékoztatóján Vígh László miniszteri biztos a beruházás pontos menetrendjét is ismertette.

„Minimális változtatás még előfordulhat, ugyanis a diósgyőri szurkolókat is bevonjuk a tervezés végső fázisába. Október közepéig várjuk a véleményüket a látványtervvel kapcsolatban, és bizonyos kérdésekben még nekik kell dönteniük: például arról, hogy a B-középben üljenek vagy álljanak a szurkolók” – mondta Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos.

A leglényegesebb tervek és adatok viszont már biztosan nem változnak: a 4,5 milliárd forintos beruházással nagyjából 15 ezer férőhelyes létesítménnyel gazdagodik Miskolc. A stadion az UEFA IV-es kategóriába tartozik majd, így rangos nemzetközi mérkőzések, például Bajnokok Ligája-csoportmeccsek megrendezésére is alkalmas lesz. A lelátó a pályához rendkívül közel helyezkedik el, és teljesen fedett lesz, ami garantálja, hogy a diósgyőri szurkolók minden meccsen fergeteges hangulatot teremtsenek. A multifunkcionális stadionban a tervek szerint a klub múzeuma és szurkolói boltja is helyet kap.

„A látványtervek után hamarosan elkészülhetnek a kiviteli tervek, majd jövő májusban, a bajnokság végén indulhat az építkezés. A kivitelezési idő nagyjából egy év, vagyis a jelenlegi számítások szerint 2016 nyarán vehetik birtokba a miskolciak a város új stadionját” – tájékoztatott Vígh László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.