31 évesen visszavonult a Liverpool egykori ásza

A dán Daniel Agger 232-szer lépett pályára az angol csapatban.

FB
2016. 06. 09. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Twitteren jelentette be a dán Daniel Agger, hogy felhagy a futballal – írja a Liverpool Echo. „Köszönöm a támogatásotokat. Komoly tapasztalat volt. Szomorú, de a legmegfelelőbb döntés befejezni. Büszke vagyok a karrieremre” – közölte a Bröndby tetovált hátvédje.

Agger csupán 31 éves, így meglepő a döntése. Mindössze két csapatban játszott karrierje során, 2006 januárjában igazolt 8,76 millió euró ellenében a Liverpoolba – akkor ő volt a legdrágábban megvett védője az angol csapatnak, amelyben 232-szer lépett pályára. Liverpooli karrierje nehezen indult, sok sérülés hátráltatta, de a klub drukkerei fokozatosan megszerették a kíméletlen védőt, aki nagy gólokat is képes volt rúgni, és akit karrierje csúcsán a Barcelonával is hírbe hoztak.

Ám 2014 nyarán Agger bejelentette, nem bírja már a Premier League iramát. Úgy döntött, hazatér: négymillió eurót fizetett érte nevelőegyesülete, a Bröndby. Ebben a szezonban 26-szor lépett pályára, egy gólja és két gólpassza volt. A válogatottban – amelynek csapatkapitánya is volt – hetvenöt meccsen tizenkét gólt szerzett. Kétszer volt az év dán játékosa: 2007-ben és 2012-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.