Visszavonul az újpesti közönségkedvenc

„Minden újpesti meccs felejthetetlen pillanatokat adott nekem, és ezért örökre hálás leszek a klubnak.”

MTI
2016. 06. 09. 8:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves csatár a klub honlapján búcsúzott el a szurkolóktól, ugyanakkor továbbra is a Szusza Ferenc Stadionban dolgozik majd, sportkoordinátorként hároméves szerződést írt alá. „30 évet töltöttem a zöld gyepen, az elmúlt 22 évem minden napja a profi labdarúgásról szólt. Csaknem 500 mérkőzésen boldogítottam a kapusokat, ez idő alatt voltam a liga legjobb játékosa, gólkirályi címet nyertem, és 16-szor húzhattam magamra a címeres mezt” – olvasható az Újpestfc.hu-n.

„Hamar elillant ez a három évtized, amelynek legszebb éveit lila-fehér mezben tölthettem el. A 22-es szám az életem részévé vált és teljesen összenőtt velem, akárcsak az Újpest-szurkolók, akiktől rengeteg szeretetet kaptam. Minden egyes újpesti meccs felejthetetlen pillanatokat adott nekem, és ezért örökre hálás leszek a klubnak. 2014 mérföldkő volt az életemben, ekkor vehettem át »Az év legjobb labdarúgója Magyarországon« díjat, amivel sikerült megkoronáznom a pályafutásomat” – írta a drukkerek kedvence.

Kabát Péter a Honvédban kezdte pályafutását, majd a Vasasba igazolt, az angyalföldiek színeiben lett magyar gólkirály. Ezt követően légióskodott, Törökországban, Bulgáriában és Ausztriában játszott. 2008-ban lett az Újpest játékosa, s egy rövid debreceni kitérőt követően mostanáig a lila-fehéreknél futballozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.