Magyar válogatott hátvédet igazolt a Fradi

Botka Endre „őskispestiként” tart az Üllői útra.

MNO
2017. 01. 09. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Botka Endre ha nehéz szívvel is, de tizenhat év után eligazol Kispestről. A Ferencváros ajánlatot tett válogatott védőnkre, amit mind ő, mind a klub megfelelőnek talált és elfogadott” – írja a Honvédfc.hu.

A honlap így mutatja be a fiatal játékost: „Botka Endre a Honvéd saját nevelésű játékosa, a szamárlétrát végigjárva jutott el a válogatottságig. Hatévesen már a kispesti pályára járt, majd a Magyar Futball Akadémia elvégzése után – egy rövid kecskeméti kitérővel – eljutott az NB I-ig. 2016 őszén, a svédek ellen a válogatott címeres mezét is magára húzhatta. Kispesti pályafutása alatt 89 felnőtttétmérkőzést játszott, 61 NB I-es, 3 Magyar Kupa-, 21 NB III-as és 4 Ligakupa-találkozón lépett pályára színeinkben. Az NB I-ben és az NB III-ban 1-1 gólt szerzett. Először 2014 tavaszán, a Győr ellen (2-4), utoljára 2016. december 10-én, a Mezőkövesd (1-0) ellen lépett pályára Honvéd-mezben.”

A transzfer tényét később a Fradi.hu is megerősítette, a Ferencváros első téli szerzeményeként aposztrofálva a fiatal labdarúgót.

A klubok az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra. A 22 éves hátvéd értékét a Transfermakt.de 400 ezer euróra taksálja.

A Fradinak több okból is szüksége lehetett a már a válogatottban is bemutatkozott játékosra: egyrészt a csapat védelme ebben a szezonban elég gyengén muzsikál – tavaly az egész idényben 23 gólt kaptak, most félidőnél járva tartanak 27-nél –, illetve a jelenlegi jobbhátvéd, a bosnyák-osztrák Emir Dilaver nyáron lejáró szerződését várhatóan nem hosszabbítja meg a klub.

A Honvéd sok sikert kívánt volt játékosa további pályafutásához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.