A levegőben van Storck lemondása

Valószínűleg csütörtökön kell beszámolnia az elnökségnek az elmúlt időszak történéseiről.

Gabay Balázs
2017. 06. 12. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az andorrai vereség után Csányi Sándor MLSZ-elnök első felindulásában nem akart súlyos véleményt mondani a lelátón. A sportnapilappal annyit közölt, rettentően csalódott, de még túl friss az élmény, szüksége van pár napra, amíg véleményt mond. Vasárnap a szövetség közleményt adott ki arról, hogy ezen a héten az elnökség meghallgatja a szövetségi kapitányt.

Storckot vasárnap interjúra hívta a köztévé, de az adás előtt 45 perccel a tréner megköszönte és lemondta a beszélgetést. Közleményében azt írta:

„Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni. A mostani helyzet különleges, így nekem is több időre van szükségem, hogy összefoglaljam és megosszam a nézőkkel, a magyar válogatott szurkolóival a mondandómat.”

Az andorrai meccs minden bizonnyal számára is órási csalódás volt, azt mondta meccs utáni nyilatkozatában, hogy ő lesz az első, aki vállalja a felelősséget, és hogy nemzetközi szinten ilyen teljesítménnyel nem lehet boldogulni, szóval mindenkinek el kellene gondolkoznia a folytatásról. Azt is rögzítette, hogy nem megbocsátható ez a vereség.

Szavai alapján simán elképzelhető, hogy a szövetségi kapitány beadja lemondását. Erről Sipos Jenőnél, az MLSZ-szóvivőjénél is érdeklődtünk hétfőn. Arra, hogy megerősíti vagy cáfolja, hogy a kapitány lemondott, azt válaszolta, ilyenről nem is szeretne beszélni. Azt leszögezte, ő nem tud erről, de persze a helyzet folyamatosan változhat. Annyi viszont már biztos, hogy a hét második felében fog leülni Storck az elnökséggel. Hogy ez egy tervezett beszámoló volt-e, vagy csak az Andorra-meccs miatt kellett-e megszervezni, azt felelte, nem feltétlenül tervezték, de egy-egy szakasz után le szoktak ülni az aktuális kapitánnyal egyeztetni. Sipos annyit még elárult, valószínűleg csütörtökön lesz ez a bizonyos találkozó, melyen „az elmúlt időszakról” fog beszélni Bernd Storck.

A német trénernek 2018 nyaráig szól a szerződése, de nem csak szövetségi kapitányi, a szövetség sportigazgatói tisztségét is ő tölti be, ezáltal a összes utánpótlás válogatott munkáját felügyeli.

A ferencvárosi C közép csoport oldalán azt írják, hogy a szövetség László Csaba kinevezését fontolgatja Storck helyére. A magyar edző legutóbb Dunaszerdahelyen dolgozott, előtte volt már a Ferencváros, a skót Hearts, a belga Charleroi és a litván, illetve az ugandai válogatott trénere is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.