Gyurcsó: Nem szabad hagyni, hogy provokáljanak az andorraiak

„Csúszni, mászni, harapni fognak” – mondta Gyurcsó Ádám, aki novemberben betalált az andorraiak kapujába.

Radványi Benedek
2017. 06. 08. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki világbajnoki selejtező kapcsán nyilatkozott a Kossuth rádiónak a 17-szeres válogatott labdarúgó, Gyurcsó Ádám, aki az oroszok elleni 3-0-s vereséggel végződő találkozón negyedórát játszott.

Amikor novemberben a Groupama Arénában 4-0-ra nyertünk, az egyik találatot Gyurcsó szerezte. „Biztosan meg fogunk szenvedni, ahogyan itthon is megszenvedtünk, hiába mutatja azt az eredmény, hogy sima mérkőzés volt. Azt gondolom, hogy

addig, amíg nem szerezzük meg az első gólt, nagyon nehéz dolgunk lesz, tördelni fogják a játékot, nekünk viszont nem szabad ezt felvennünk,

és nem szabad idegeskednünk, mert az a legfontosabb, hogy elhozzuk a három pontot.”

Szerinte az lesz a kulcskérdése a találkozónak, hogy mikor fogják megszerezni az első gólt, és mennyire hagyják magukat provokálni, mert abból csak mi jöhetünk ki rosszabbul. Elmondta, a hazai találkozón is „rúgtak minket rendesen”.

„Csúszni, mászni, harapni fognak, de nekünk nem velük kell foglalkozni, hanem saját magunkkal, a kínálkozó lehetőségeket pedig kíméletlenül ki kell használni.”

Elmondta, ő nem fáradt el a szezon végére. „Ezt a meccset, ha fáradtak vagyunk, akkor is be kell húznunk. Ez az a mérkőzés, ahol nem lehet kifogás.”

Bernd Storck együttese szerdán egyelőre még nem az andorrai találkozó helyszínén, hanem Alasban gyakorolt szintén műfüves pályán, hiszen az Estadi Nacionalban is ilyen borítás vár majd a csapatokra.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től lép pályára a világbajnoki selejtezőn. A nemzeti csapat öt forduló után a harmadik helyen áll a csoportjában, öt pont a lemaradása az Európa-bajnok portugálokkal és nyolc az éllovas svájciakkal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.