Konföderációs Kupa: hazai siker a nyitányon

A házigazda orosz labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott Új-Zéland csapata felett.

MTI
2017. 06. 17. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 750 millió dollárból épült szentpétervári stadionban két órával a meccs előtt húszperces zenés, táncos megnyitót is tartottak, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnökön kívül Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke is rövid beszédet mondott. Az eseményt rendkívül szigorú biztonsági készültség mellett rendezték meg, az ünnepség alatt például nem engedték, hogy a még kint tartózkodó szurkolók elfoglalják helyüket a lelátón.

A 2018-as vb 11 rendező városának 12 stadionjából négy mutatkozik be a mostani Konföderációs Kupán, amelyet Szocsi, Kazany, Szentpétervár és Moszkva lát vendégül. A világbajnok németeken és a házigazdán kívül a hat konföderáció – Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, Észak- és Közép-Amerika, valamint Óceánia – bajnoka szerepel a tornán.

Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló:

Oroszország–Új-Zéland 2-0 (1-0)

Gól: Boxall (31., öngól), Szmolov (69.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.