Még nem dőlt el, hol játsszák a 2019-es BL-döntőt

A férfiak döntő összecsapásáért Baku és Madrid száll harcba. Budapestnek is oszthatnak lapot.

MN
2017. 06. 07. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két év múlva Bakuban vagy Madridban lehet a labdarúgó-Bajnokok Ligája döntője – írja az MTI az Európai Labdarúgó-szövetség szerdai közlése alapján. Az UEFA szerint az azeri és a spanyol szövetség felelt meg a pályázati feltételeknek a bakui Olimpiai Stadionnal, illetve a madridi Wanda Metropolitano Stadionnal, amely az Atlético új otthona lesz.

Baku a két év múlva sorra kerülő Európa-liga-finálé lebonyolítására is jelentkezett, ebben a versenyben is van egy spanyol riválisa, a sevillai Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, s ezt a döntőt még Isztambul is szeretné megrendezni a Vodafone Parkban, azaz a Besiktas-arénában.

Magyar szempontból friss fejlemény, hogy Budapest kikerült az Európai Szuperkupáért versengő városok közül, ugyanakkor már csak Asztana a vetélytársa a 2019-es női BL-döntőért. Előbbi mérkőzés esetében kilencről hétre, utóbbiéban pedig hatról kettőre csökkent a pályázók száma. A magyar főváros a Groupama Arénával pályázott.

Az UEFA vezető testülete szeptember 21-én dönt a helyszínekről, a grémium figyelembe veszi majd azt is, hogy az adott országban mennyire szabad a sajtó, és mennyire tartják tiszteletben az emberi jogokat.

Jövőre Kijevben lesz a Bajnokok Ligája fináléja, az Európa-liga döntőjének Lyon ad otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.