Torinói pánik: meghalt egy Juventus-szurkoló

A 38 éves Erika Pioletti a BL-döntő közvetítése közben szenvedett sérülést.

Marosi Adrienn
2017. 06. 16. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön meghalt a 38 éves Erika Pioletti, aki a június 3-án, Torinóban kitört tömegpánik során szenvedett súlyos sérülést – írja a Goal.com. A Juventus közleményben fejezte ki együttérzését.

A tragikus esemény a labdarúgó-Bajnokok Ligája döntőjének közvetítése közben történt. A szurkolók a Piazza San Carlón nézték a meccset, amikor egy kisebb robbanás, valószínűleg egy petárda durranása miatt menekülni kezdtek az emberek, és egymást taposva próbáltak kijutni a térről. Több mint 1500 szurkoló sérült meg.

A Juventus szurkolóit érő eddigi legnagyobb katasztrófa 1985. május 29-én történt a belgiumi Heyselben. Ekkor a Liverpool és a Juventus játszott, a tragédia előtt a szurkolók egy része kisebb háborúba kezdett egymással, verekedtek, követ hajigáltak egymásra. Az angol drukkerek rohama miatt az olaszok menekülni kezdtek, de egy támfal leomlott a régi, rossz állapotú stadionban. 39-en haltak meg, a környéken órákon át folytatódtak a zavargások, óriási káosz alakult ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.