Világbajnok olasz játékos is valóra válthatja három fiatal álmát

A Magyarországon kiválasztottak Olaszországban kapnak lehetőséget a bizonyításra.

MN
2017. 06. 29. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CIB bank egy olyan focitábort hívott életre, amely lehetőséget kínál azon gyerekeknek is a kitörésre, akiknek nem feltétlenül lenne lehetőségük erre – épp emiatt a részvétel mindenkinek ingyenes. Az UTE Szilágyi úti Sportcentrumában így 4 napon át 101 fiatal mutathatja meg, mi tud.

Ráadásul kiváló olasz szakemberek foglalkoznak a 10-14 év közötti gyerekekkel. Egyikük Salvatore „Totó” Schillaci az 1990-es világbajnokság gólkirálya és aranycipőse. Pluszban a Magyarországon kiválasztott három legjobb játékos Olaszországban folytathatja majd tovább az edzést, s ha úgy alakul, a karrierjét is.

Schillaci a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, az olaszországi háromnapos edzőtáborban a covercianói futballakadémia ad majd otthont, ahol a résztvevők többek között edzőmeccseket játszanak, orvosi felméréseken vesznek részt, futballmúzeumot látogatnak és elmennek egy Seria A csapat meccsére is.

A gyerekek egyébként a sajtónapon a világ egyik freestyle játékosa, Swann Ritossa trükkjeit is elleshették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.