A Fradi a hajrában mentett pontot Újpesten

A lila-fehérek szurkolói ezúttal is tüntettek a klubvezetés ellen. A Vasas győzött Balmazújvárosban.

MN
2017. 07. 23. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Múlt nélkül nincs jövő” – írták drapériájukra az Újpest-szurkolók a Szusza Ferenc stadionban rendezett Ferencváros elleni vasárnapi mérkőzés felvezetéseként. A lila-fehér drukkerek érzelmeit igencsak felkorbácsolta a klub címerének hirtelen megváltoztatása. Nemtetszésüknek már az első fordulóban, Pakson is hangot adtak, ezt persze az MLSZ nem hagyta büntetés nélkül, egyrészt kiküldött egy 500 ezer forintos csekket, továbbá jelezte, amennyiben a derbin is megbotránkoztatóan viselkednek, a következő hazai találkozót a csapat zárt kapuk mögött játssza. A kilencven perc alatt kifeszített további transzparens („A sajátjaitok vernek el titeket”), a belga tulajdonos nem hovatartozásának folyamatos firtatása, sörös poharak hobbiszerű pályára dobálása és pirotechnikai eszközök használata után a szövetség fegyelmi bizottsága valószínűleg beváltja figyelmeztetését.

Azt már csak széljegyzetként érdemes megjegyezni, hogy volt olyan szurkoló, aki azért maradt le szinte a teljes mérkőzésről, mert a tizedik perctől kezdve a büfében állt sorba sörért. S csakhogy a pályán történtekről is essen szó: túlzás lenne mindkét együttes védelmét az áthatolhatatlan jelzővel illetni, így a kérdés az volt, ki lesz a hatékonyabb a támadózónában.

Feledhető első 20 perc után Varga Roland a vendégeknek szerezhetett volna gólt, de ziccerben hibázott. Pár percre rá egy ferencvárosi védelmi hibát követően a Diósgyőrből érkezett Novothny Soma fejesével az Újpest jutott előnyhöz. Magasabb fokozatba kapcsolt a Ferencváros, és a kapu előtt pattogó labdát végül Priskin vágta az hazaiak kapujába. A zöld-fehérek a vezetést is megszerezhették volna, ám Windecker a kapu torkában mentette Rui Pedro lövését.

Az 51. percben rövid időre félbeszakadt a játék, mert az újpesti kemény mag hanggránátokat robbantott Dibusz kapuja mögött, ahol a füstöt „vágni” lehetett. Nem sokkal később újabb védelmi baki jött a vendégeknél, amit ezúttal Nagy Dániel váltott gólra, sőt, ha nem véd többször is bravúrral Dibusz, tovább nőhetett volna az újpestiek előnye. Cserékkel próbálta felrázni csapatát Thomas Doll, a ferencvárosiaknak végül a legvégén sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást.

Újpest–Ferencváros 2-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 6567 néző, v: Iványi.
gólszerző: Novothny (27.), Nagy D. (62.) illetve Priskin (36.), Varga R. (90.)
sárga lap: Nwobodo (39.), Balázs B. (69.), Litauszki (78.), Windecker (84.) illetve Batik (8.), Gorriarán (78.)
Újpest: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Bojovic, Mohl – Windecker, Sankovic – Nwobodo (Simon, 64.), Nagy D. (Zsótér, 64.), Pauljevic – Novothny (Tischler, 81.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Batik, Koch (Lovrencsics B., 76.), Sternberg – Gera (Otigba a szünetben), Gorriarán – Varga R., Rui Pedro, Moutari – Priskin (Böde, 76.)

Balmazújvárosban a rekkenő hőségben a Vasas kezdte jobban a találkozót, ráadásul első kapura lövéséből a vezetést is megszerezte. A játékrész derekán kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a közönség, de a fővárosiak futballoztak veszélyesebben, Kamenárnak szinte egyáltalán nem akadt dolga, mígnem a szünet előtt beszorította ellenfelét a hajdúsági gárda. Az egyenlítést azonban előbb a kapufa, majd a vendégkapus nagy védése akadályozta meg.

A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, Kamenár újabb bravúrja kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény. A Balmazújváros egészen a lefújásig hajtott az egyenlítésért, de az idő múlásával egyre inkább görcsössé vált, így alig veszélyeztette riválisa kapuját, azaz a Vasas megtartotta minimális előnyét.

Az előző szezonban bronzérmes angyalföldiek az új idényben először nem kaptak ki, ugyanis az Európa Liga-selejtező első fordulójában kettős vereséggel búcsúztak az izraeli Beitar Jerusalemmel szemben, majd vereséget szenvedtek a Diósgyőrtől a múlt heti nyitófordulóban.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Vasas 0-1 (0-1)
Balmazújváros, 1396 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Remili (5.)
sárga lap: Habovda (28.), Sigér (32.), Haris (61.), Fekete (87.), illetve Murka (9.), Kleisz (38.), Kulcsár (77.)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Tamás, Rus, Uzoma - Vajda, Sigér, Haris, Zsiga (Arabuli, 61.) - Kovács Á. (Fekete, 71.), Andric (Belényesi, 86.)
Vasas: Kamenár - Burmeister, Vaskó, Ristevski - Murka (Szivacski, 92.), Kleisz, Vida, Hangya - Ádám (Kulcsár, 53.), Gaál (Pavlov, 61.), Remili

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.