A Honvéd az esélytelenek nyugalmával készül a BL-selejtezőre

Jó hangulatú sajtótájékoztatót tartott a Hapoel Be’er Sheva elleni Bajnokok Ligája-meccs előtt a klub.

Havasi Zsolt
2017. 07. 07. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző magyar idény bajnoka, a Budapest Honvéd jövő szerdán Izraelben lép pályára a Hapoel Be’er Sheva ellen a Bajnokok Ligája-selejtező odavágóján. Az első felvonás előtt Budapesten tartott sajtótájékoztatót a klub tulajdonosa, George F. Hemingway, a csapat új edzője, Erik van der Meer, illetve több játékos és az új másodedző.

A klub tulajdonosa jókedvűen nyitotta meg a sajtótájékoztatót, némi információval szolgált az ellenfélről: kiderült például, hogy Izraelban a hőmérséklet olykor 40 fok fölé is csúszik, aztán komolyra fordítva a szót elmondta: a jelenlegi legjobb izraeli csapatról van szó. Majd az aktuális játékosmozgással folytatta, amelynél nem esett túlzásba, jelezte, minimális átigazolási aktivitás várható.

A félreértések elkerülése végett felhívta a figyelmet, miért is kapott a csapat két zárt kapus mérkőzéses szankciót az UEFA-tól. Az egyik amiatt történt, mert korábban egy osztrák csapat huligánjai megtámadták a Honvéd biztonsági szolgálatát, amely azonban túlzottan vehemensen reagált. A második esetben pedig azért büntetett az Európai Labdarúgó-szövetség, mert a Vojvodina elleni mérkőzésre kiutazó Kispest-szurkolók az ellenfél csapatának nemi hovatartozását firtatták. Hemingway továbbá arról is szót ejtett, hogy a magyarországi visszavágóra majd 200 ellenfél drukker érkezhet.

– Felkészültünk a Hapoelből, nagyon kemény mérkőzés vár ránk – mondta már a találkozóra kanyarodva Van der Meer. – Nem akarunk csak az eddig megszokott ellentámadásokra alapozni, továbbá az is fontos, hogy még jobb fizikai állapotban legyenek a játékosok. A játékosok az oldalamon vannak. A védelem, a középpálya és a csatársor készen áll a mérkőzésre – tette hozzá.

A Magyar Nemzet kérdésére, hogy mi az a játékelem, amelyben ellenfele fölé tud nőni a Honvéd, Van der Meer elmondta: – Nem szeretnék túl sok információt adni a taktikáról. Azt azonban megjegyzem, hogy ugyan az ellenfél egyénileg jobb minőséget képvisel, mint mi, ám a mérkőzést nem a játékos, hanem a csapat nyeri meg. A mi csapatszellemünk pedig nagyon jó – válaszolt a tréner.

Djordje Kamber, az együttes védője arról is beszélt a Be’er Sheva kapcsán, hogy van néhány olyan játékosuk, aki jobb csapatban is játszhatna. „Még nem tudjuk, melyik játékrendszert választjuk, de próbálunk két lábbal a földön állni, akkor jó eredményt is el lehet érni.” Mint mondta, igyekeznek ugyanolyan sikereket elérni, ahogy tavaly.

– Rendes katolikus vagyok, így hiszek a csodában – egészítette ki az előtte felszólaló gondolatát Hemingway, majd kiemelte, három megfigyelőt küldött a Be’er Sheva a Honvéd edzőmérkőzésére, hogy kifürkéssze a csapat taktikáját.

– Az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára – emelte ki a klubtulajdonos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.