A Manchester Unitednél is rosszabbul lőtte a tizenegyeseket a Real Madrid

Az Európai Szuperkupa előtt az Egyesült Államokban, a Bajnokok Kupájában mérték össze az erejüket.

Arday Attila
2017. 07. 24. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája győztese és az Európa-liga nyertese hamarosan az Európai Szuperkupáért is összecsap, de már most összemérte az erejét, mégpedig a Bajnokok Kupája nevű tornán, a kaliforniai Santa Clarában.

Mint az Nso beszámol róla, José Mourinho kilenc változtatást eszközölt a Manchester City elleni győztes meccs kezdőcsapatához képest, egyedül Marcus Rashford és Jesse Lingard tartotta meg a helyét. A Real gyakorlatilag a legerősebb kezdőjével állt fel, csak Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo hiányzott.

Az első félidő ennek ellenére az angoloké volt, a Realnál még csak kapuralövési kísérletet sem lehetett feljegyezni, ellenben José Mourinho együttesének a gól is összejött: az első félidő ráadásában Anthony Martial zseniálisan tört be bal szélről a tizenhatoson belülre – három ember között vitte tovább a labdát –, majd játszott középre, az érkező Lingardnak pedig a kaputól három méterre nem volt nehéz dolga a gólvonal mögé továbbítania a labdát.

A sportportál összefoglalója szerint a szünetben

Zinédine Zidane teljes sort cserélt, de Mourinho is nyolcat változtatott a kezdőcsapathoz képest

– utóbbiak közül az egyik játékost, Ander Herrerát már az 52. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

A 68. percben büntetőhöz jutott a Real, az Atlético Madridtól szerződtetett Theo Hernández kapott remek indítást a tizenhatoson belül, majd megtolta a labdát Victor Lindelof mellett, a svéd védő pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a balhátvédet. A tizenegyest Casemiro végezte el, és lőtt magasan a kapu jobb oldalába – bár David de Gea érezte az irányt, nem tudott hárítani.

Nem úgy mint a tizenegyespárbajban, ugyanis a rendes játékidőben már nem született több gól, így jöhetett a szétlövés. A spanyol kapus Mateo Kovacic és Oscar Rodríguez próbálkozását is hárította, míg Theo Hernández a kapu mellé, Casemiro pedig a lécre lőtte a labdát – egyedül, Luismi Quezada értékesítette a saját büntetőjét. Az angolok sem céloztak túlságosan pontosan, Henrih Mhitarjan és Danny Blind tudott csak betalálni tizenegy méterről, Martial, Scott McTominay és Lindelof ellenben hibázott.

Így is a Manchester United gazdagodott két ponttal, míg a Real Madrid eggyel.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.