A Mezőkövesd vezeti az NB I tabelláját

A Paksot verte 3-2-re. A Honvéd a hosszabbításban maradt le a három pontról a DVTK ellen. A Debrecen ismét vesztett.

MTI
2017. 07. 22. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Honvéd a Diósgyőri VTK együttesével játszott a labdarúgó-OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján. A találkozót a Bozsik Stadionban játszották, ugyanis a Diósgyőr a debreceni Campus Fesztivál miatt kénytelen volt felcserélni a pályaválasztói jogot a kispestiekkel, mert ideiglenes otthonában ezúttal nem játszhatott. A két együttes egyaránt 2-0-s sikerrel rajtolt, így holtversenyben vezették a tabellát a forduló előtt.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek. Vezetéshez a vendégek jutottak büntetőből, ráadásul a fővárosiak emberhátrányba kerültek. A fordulást követően azonban így is egyenlíteni tudtak, sőt egy szabadrúgásból megfordították az állást. Már úgy tűnt, hogy begyűjtik a három pontot, ám az ötperces hosszabbítás utolsó másodperceiben Vela második góljával egyenlített a Diósgyőr.

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 2-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Eppel (62.), Lanzafame (74.), illetve Vela (42., 95., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Nagy G. (17., 40.), illetve Eperjesi (71.), Lipták (73.)
kiállítva: Nagy G. (40.)
Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric, Kamber, Bobál, Laczkó (Villám, 44.) – Nagy G., Gazdag (Kabangu, 61.), Tömösvári (Herjeczki, 64.) – Eppel, Lanzafame
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai (Makrai, 66.), Nono, Óvári – Szarka, Joannidisz (Ugrai, 58.) 

A forduló másik szombati mérkőzésén a Mezőkövesd a Paksot fogadta. A rekkenő hőségben a Paks kezdett aktívabban, de hamar visszaesett a színvonal és az iram is. Tujvelnek az első percben kellett egy nagyot védenie, ezt leszámítva a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első félidő végén a hazaiak akarata érvényesült, amit egy kapufa jelzett, de gól a szünetig nem született.

A folytatásban a Mezőkövesd lépett fel támadólag, de egy gyors paksi ellentámadás révén a vendégek szereztek vezetést, majd néhány perccel később megduplázták előnyüket. A hazaiaknak viszonylag hamar sikerült szépíteniük, ráadásul Kecskés második sárga lapja után emberhátrányba kerültek a paksiak, így a Mezőkövesd bátran rohamozhatott az egyenlítésért, amelyre nem is kellett sokat várni. A lendületben lévő csapat kisvártatva büntetőből a vezetést is megszerezte, amire a paksiak csak kapufával tudtak válaszolni, így a hazaiak két forduló után egyedüliként százszázalékosak az NB I-ben.

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 3-2 (0-0)
Mezőkövesd, 2356 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Veselinovic (66.), Baracskai (70.), Strestík (77., 11-esből), illetve Szakály (56.), Lenzsér (60.)
piros lap: Kecskés (68.)
sárga lap: Papp (38.), Keita (67.), illetve Koszta (18.), Lenzsér (43.), Kecskés (59., 68.), Koltai (76.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Gohér – Csirmaz (Baracskai, 58.), Keita – Koszta, Strestík, Cseri (Vadnai, 84.) – Novák (Veselinovic, 65.)
Paksi FC: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp (Hajdú, 85.) – Haraszti (Koltai, 64.), Kecskés, Bertus, Bartha (Hahn, 64.) – Szakály 

A szombat esti mérkőzésen a Haladás első támadásából vezetést szerzett a Debrecen ellen, s a folytatásban a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt. A DVSC ugyan próbálkozott, de Király és a szombathelyi védelem biztosan állt a lábán.

A második félidőben viszont a veterán kapusnak már nagyot kellett nyújtózkodnia az előny megtartásához. Később a Haladás is bátran lendült támadásba, egy ilyen ellenakció végén a keresztléc mentette meg a hajdúságiakat az újabb góltól. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre védekezőbb felfogású a Haladás, s a Loki nem tudott komoly helyzetet kialakítani, sőt a zöld-fehérek ellenakciói jelentettek igazi veszélyt. A hazaiak magabiztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

A szombathelyiek idénybeli első pontjaikat szerezték meg, a hajdúságiak továbbra is pont nélkül állnak a tabellán.

Swietelsky Haladás – Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Sopron, 1260 néző, v.: Berke
gólszerző: Williams (3.)
sárga lap: Jagodics (76.), illetve Kuti (4.), Szatmári (55.), Mengelo (81.)
Swietelsky Haladás: Király – Jagodics, Wils, Bosnjak – Polgár, Simon (Jancsó, 76.), Kiss, Tóth – Rácz (Tóth B., 67.), Williams, Medgyes (Halmosi, 80.)
Debreceni VSC: Nagy – Kuti (Mengolo, 35.), Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Sekulic (Tisza, 80.) – Jovanovic, Holman, Tőzsér, Sós – Könyves (Bíró, 86.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.