A németek nyerték a Konföderációs Kupát

Története során először nyerte meg a sorozatot Joachim Löw csapata.

MTI
2017. 07. 02. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszországi torna szentpétervári döntőjében a világbajnok együttes vasárnap Lars Stindl 20. percben szerzett góljával 1-0-ra múlta felül a Copa America-győztes chilei csapatot.

A jövő évi világbajnokság főpróbáját négy városban rendezték.

Németország–Chile 1-0 (1-0)

A mérkőzés elején egyértelműen a dél-amerikai csapat játszott veszélyesebben, Ter Stegennek többször is védenie kellett. A chileiek kihagyott helyzetei pedig megbosszulták magukat, ugyanis egy hatalmas védelmi hiba után Werner passzából Stindl guríthatott az üres kapuba. A bekapott gól alaposan megzavarta a Copa America bajnokát, a szünetig hátralévő időben a világbajnok németek akarata érvényesült, és növelhették volna előnyüket.

A folytatásban az egyenlítésért küzdő chileiek játszottak fölényben, de a hetvenedik percig a németek viszonylag simán őrizték minimális előnyüket. A hajrára fokozódott a nyomás Ter Stegen kapuján, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, vagy a német kapus védett, így ha nehezen is, de a németek megúszták kapott gól nélkül az összecsapást, és elhódították a trófeát, amely negyedszer került az aktuális világbajnokhoz.

Konföderációs Kupa-győzelmek összesen:

4: Brazília (1997, 2005, 2009, 2013)
2: Franciaország (2001, 2003)
1: Argentína (1992), Dánia (1995), Mexikó (1999), Németország (2017)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.