Az oroszok állítják, hogy a labdarúgásukban nincs jelen a dopping

„Nagyon sok pénzt fektetünk a sportba, és nekünk nincs szükségünk csalással megszerzett győzelmekre” – mondta Vitalij Mutko.

MTI
2017. 07. 01. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz labdarúgásban nincs helye a doppingnak, és nincs is jelen – jelentette ki Vitalij Mutko miniszterelnök-helyettes, aki az orosz labdarúgó-szövetség elnöke is.

Az orosz vezető Gianni Infantinónak, a nemzetközi sportági világszövetség, a FIFA elnökének társaságában tartott szombati moszkvai sajtótájékoztatóján dühösen utasította vissza az orosz futballt érő doppingvádakat.

„Nagyon sok pénzt fektetünk a sportba, és nekünk nincs szükségünk csalással megszerzett győzelmekre, olyan érmekre, amelyekhez csalárd módon jutunk hozzá. Sosem támogattuk azokat, akik doppingolnak, az orosz fociban nincs ilyen!” – fakadt ki Mutko a Konföderációs Kupa vasárnapi döntője előtt tartott sajtótájékoztatón.

Infantino kijelentette, hogy az orosz labdarúgókat rendszeresen tesztelik a nemzetközi eseményeken, és az eddigi vizsgálati eredmények mindegyike negatívnak bizonyult, így azok a minták is, amelyeket a 2014-es világbajnokságon, illetve a 2016-os Európa-bajnokságon vettek tőlük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.