Máltai döntetlennel jutott tovább a Videoton

A hosszabbításban büntetőből egyenlített a Balzan, de a székesfehérváriaknak nem volt okuk az aggodalomra.

MN
2017. 07. 04. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Videoton 3-3-as döntetlent ért el a máltai Balzan vendégeként a keddi visszavágón, így kétgólos hazai sikerének köszönhetően 5-3-as összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából – írja az MTI.

A székesfehérvári együttes következő ellenfele csütörtökön derül ki, ugyanis akkor dől el az észt Nomme Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharca, amelynek első felvonását előbbi gárda nyerte 2-1-re.

Hidegzuhannyal indult a mérkőzés, ugyanis a szigetországi együttes már a harmadik percben megfelezte az első meccsen összeszedett hátrányát. A bekapott gól azonban alaposan felrázta a magyar bajnoki ezüstérmest, mert hamar komoly mezőnyfölényt harcolt ki, a szünetig pedig megfordította az állást.

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, ugyanis a máltai gárda korán betalált. Ugyan a Videoton jobban futballozott, de korántsem volt meggyőző, ennek ellenére úgy tűnt, hogy a 34. születésnapját három napja ünneplő Juhász Roland góljával mégis nyerni tud idegenben is. Ez mégsem így történt, mivel a rendes játékidő hosszabbításában a Balzan büntetőből ismét egyenlített, de a Videoton továbbjutása nem forgott veszélyben.

Európa-liga (selejtező), 1. forduló, visszavágó:

Balzan (máltai)–Videoton FC 3-3 (1-2)

Paola, v.: Filip Glova (szlovák)

gólszerzők: Kaljevic (3., 86., utóbbit 11-esből), Effiong (56.), illetve Géresi (15.), Scepovic (23.), Juhász (81.)

sárga lap: Savic (64.), Bezzina (80.), illetve Hadzic (14.), Suljic (45+2.), Stopira (93.)

továbbjutott: a Videoton, 5-3-as összesítéssel.

Balzan:

Janjusevic – Savic (Lecao, 72.), Oliveira, Serrano, Bezzina – P. Fenech, R. Fenech (Zerafa, 84.) – Ljubomirac, Cadu (Micallef, 73.), Effiong – Kaljevic

Videoton FC:

Kovácsik – Stopira, Vinícius, Juhász, Nego – Scepovic, Hadzic (Varga J., 85.), Géresi (Kovács, 59.), Pátkai – Suljic, Lazovic (Maric, 81.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.