Maradona is támogatja a videobírót

Az argentin világsztár hangsúlyozta: ha már korábban használják a technológiát, sok minden másképp alakult volna.

Havasi Zsolt
2017. 07. 26. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diego Maradona támogatja a videobíró bevezetését – derül ki a játékos FIFA-nak adott interjújából. Az argentin világsztár elismerte, hogy az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében, Anglia ellen szerzett, Isten keze góljaként elhíresült találata sem lett volna érvényes, ha már akkor használják a technológiát.

Arról is vallott, az 1990-es világbajnokságon, a Szovjetunió ellen is használta a kezét, amikor a gólvonalról mentett. „Szerencsések voltunk, a játékvezető nem vette észre az esetet” – mondta Maradona.

Szintén példaként hozta fel, hogy Anglia 1966-ban olyan találattal nyerte meg a vb-t, amelynél a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon.

„Számos esetben másképp alakul a világbajnokságok története, ha már akkor alkalmazzák a videobírót” – tette hozzá.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.