Újra kikapott, és kiesett a Ferencváros, továbbment a Videoton

Összesítésben 7-3-mal búcsúztak a zöld-fehérek. A fehérváriak Felcsúton játszottak döntetlent.

MN
2017. 07. 20. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Midtjylland egy helyen változtatott a kezdőcsapatán az egy héttel ezelőtti, első mérkőzéshez képest: Korcsmár Zsolt sérülés miatt nem volt bevethető.

– A támadójátékunkban benne van a gól. Látni akarom a dánok reakcióját, amikor mi szerezzük az első találatot – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a visszavágó előtt a Fradi.hu-nak. Rajta kívül több játékos is azt hangsúlyozta, amíg csak van remény, küzdeni fognak.

– Nincs veszíteni- vagy félnivalónk, ennek megfelelő hozzáállással kell kimenni a pályára – fogalmazott Dibusz Dénes szintén a klub honlapján.

A szavak a pályán tettekké formálódtak, a Ferencváros úgy rontott rá ellenfelére, mint éhes farkas a birkára, a gond mindössze annyi volt, hogy a határozott és támadó fellépéshez minimális hatékonyság társult. Igaz persze az is, a Fradi német szakemberének több játékosa is hiányzott, olyannyira, hogy például az általában a középpálya közepén játszó Gera Zoltánt ezúttal belső védőként szerepeltette. Ment előre becsülettel a Ferencváros, de a 34. percben, amikor Wikheim öt méterről a hálóba passzolt, minden eldőlt. Ráadásul Thomas Dollnak a szünet előtt Bőle Lukácsot le kellett cserélnie sérülés miatt.

A második félidő elején kiegyenlített volt a mezőnyjáték, a ferencvárosiak is feltűntek olykor az ellenfél tizenhatosának előterében. A magyarok a 64. percben Rui Pedro fejesével egyenlítettek. A gól felpaprikázta a hazaiakat, akik gyorsan két gólhelyzetet is kidolgoztak, és a másodikat már kihasználták: a 71. percben Rasmus Nissen fejelt a Ferencváros kapujába. A hajrában a csereember, Alexander Sörloth döntötte el a meccset, aki saját térfeléről ugrott ki, és higgadtan fejezte be az akciót.

A Midtjylland ellenfele a selejtező 3. fordulójában a lengyel Arka Gdynia lesz.

A Videoton 1-1-es döntetlent játszott az észt Nömme Kaljuval a felcsúti Pancho Arénában. A székesfehérváriak 4-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon egy-egy nagy helyzettel. A folytatásban rákapcsolt a Videoton, és néhány gólszerzési lehetőséget követően Lazovic találatával megszerezte a vezetést.

Fordulást követően büntetőből egyenlített a Kalju. A hazai gárda innentől kezdve nem igazán erőltette a támadásokat, az észtek pedig nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani a fehérvári kapu előtt.

Egyetlen állva maradt magyar csapatként a Videoton az EL-selejtező 3. fordulójában a Girondins Bordeaux-val csap össze. Az első meccset Franciaországban rendezik jövő csütörtökön.

Elek Ákos klubja, a kazah Kajrat Almati búcsúzott, miután 2-0-ra kikapott az albán Skënderbeu csapatától. A magyar középpályás kezdőként végig a pályán volt, s az 59. percben sárga lapot kapott.

Futács Márkó csapata, a horvát Hajduk Split 3-1-es összesítéssel jutott tovább, miután az idegenbeli visszavágón 2-1-re legyőzte a bolgár Levszki Szófiát csütörtökön. A magyar csatár – aki a párharc első, hazai összecsapásán győztes gólt szerzett – kezdőként végig a pályán volt. Kalmár Zsolt csapata, a dán Bröndby 3-2-es összesítéssel ment tovább, miután a hazai 2-0-s sikert követően 2-1-re kikapott a finn VPS Vaasa elleni idegenbeli visszavágón. A magyar középpályás a Bröndby kezdőcsapatában kapott helyet, a szünetben cserélték le, addigra már kialakult a végeredmény.

A Hajduk Split és a Bröndby egymással játszik a következő fordulóban. 

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Midtjylland (dán)–Ferencváros 3-1 (1-0)
Herning, MCH Arena, v.: Alper Ulusoy (török)
Gólszerzők: Wikheim (34.), R. Nissen (71.), Sörloth (81.), illetve Rui Pedro (64.)
Sárga lap: Onuachu (30.), Drachmann (40.), Dal Hende (65.), Sörloth (72.), illetve Csernik (4.), Moutari (13.), Priskin (38.)
Továbbjutott: a Midtjylland 7-3-as összesítéssel.
Midtjylland: J. Hansen – R. Nissen, K. Hansen, Halsti, Dal Hende – Poulsen, Sparv, Hassan – Wikheim (Kroon, 63.), Onuachu (Sörloth, a szünetben), Drachmann (Duelund, 78.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Gera, Csernik – Moutari, Rui Pedro, Gorriarrán, Bőle (Kundrák, 44.) – Lovrencsics B., Priskin (Csonka, 87.)

Videoton FC-Nömme Kalju FC (észt) 1-1 (1-0)
Felcsút, 2612 néző, v.: Zebec (horvát)
gólszerző: Lazovic (37.), illetve Dmitrijev (50., 11-esből)
sárga lap: Vinícius (22.), Fejes (42.), Maric (79.), illetve Sidorenkov (13.), Uggé (25.), Dmitrijev (63.)
Videoton: Kovácsik - Szolnoki, Juhász R., Vinícius (Fejes 24.), Stopira (Szabó B. 61.) - Nego, Varga J., Hadzic, Suljic - Lazovics (Géresi 58.), Maric
Kalju: Londak (Teles 46.) - Mööl, Tjapkin, Uggé, Sidorenkov - Subbotin, Alidor, Dmitrijev, Valikaev, Kirss (Carlos Santos 68.) - Liliu (Neemelo 75.)  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.