Wayne Rooney visszatér az Evertonhoz

Lukaku pedig fordított útvonalat jár be: Manchesterbe igazol.

MN
2017. 07. 09. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wayne Rooney a Manchester United labdarúgócsapatánál eltöltött 13 év után visszatér nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz. A 31 éves csatár vasárnap 2019-ig írt alá a liverpooli klubhoz, további részletek egyelőre nem ismeretesek.

Rooney 2004-ben 27 millió fontért igazolt az Evertontól az MU-hoz. A legendás skót menedzser, Sir Alex Ferguson irányítása, gyámsága alatt vitathatatlanul világklasszis szinten futballozó játékos az utóbbi években perifériára szorult. Az előző bajnoki idényben, a portugál szakember José Mourinho – ahogy az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Soutgate is – csak epizódszerepet szánt neki, márpedig ő nem az a fajta játékos, aki szórakozásból a kispadot melegíti.

Nemrég korábbi csapattársa, a bolgár Dimitar Berbatov a Twitteren ekképp búcsúzott el tőle: „Minden jót kívánok, Wayne Rooney. Ne felejtsük el, hogy ő a Manchester United gólrekorder legendája. Minden jót az Evertonban.”

Nevelőegyesületéből indult el azon az úton, hogy Sir Bobby Charltont maga mögé utasítva az angol válogatott legeredményesebb játékosa (119 mérkőzés, 53 gól) és a Manchester United legendája legyen.

De nem csak az Everton igazol Manchesterből, hanem fordítva is. Szintén vasárnap jelentették be, hogy 75 millió fontért (26,325 milliárd forintért) megveszik a liverpooliak labdarúgóját, Romelu Lukakut. A belga válogatott csatár az előző bajnokságban 37 bajnokin 25 gólt szerzett és hat gólpasszt adott, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy klubja a hetedik helyen végzett a Premier League-ben.

A 24 éves Lukaku szerződtetése – melynek révén ismét együtt dolgozhat korábbi edzőjével, José Mourinhóval – a második legdrágább a Manchester United történetében a francia Paul Pogbáért tavaly fizetett 93,2 millió font után. Utóbbi egyben világrekord az átigazolási piacon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.