A 97. percben nyert a Vidi, „Auf Wiedersehen!” – üzenték a Fradi-szurkolók

Szombaton rendezték az OTP Bank Liga 5. fordulóját, a hat mérkőzés rövid összefoglalója.

MN
2017. 08. 12. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük az időben a legkésőbb befejeződött mérkőzéssel: Videoton FC – Debreceni VSC. A találkozó elején a vendégcsapat volt aktívabb, a visszafogottan kezdő Vidi negyedóra elteltével „érkezett meg” a meccsbe, ám helyzeteit nem váltotta gólra.

Fordulást követően is jóval többet birtokolta a labdát a hazai gárda, de sorra kihagyta ziccereit. A Debrecen leginkább a védekezéssel törődött és csak elvétve jutott el a fehérvári kapuig. A mérkőzést végül Danko Lazovic döntötte el a 97. percben értékesített tizenegyessel.

Videoton FC – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Felcsút, 1929 néző, v.: Kassai
gólszerző: Lazovic (97., 11-esből)
sárga lap: Pátkai (77.), Fiola (83.), Henty (86.), illetve Kinyik (2.), Könyves N. (19.), Filip (40.), Jovanovic (74.), Tőzsér (84.), Szatmári Cs. (93.), Nagy S. (96.)

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola, Stopira – Hadzic, Pátkai (Géresi 86.), Varga J. (Maric 60.), Suljic – Lazovic, Henty

Debreceni VSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi J. – Tőzsér – Jovanovic (Csősz 96.), Holman (Mészáros N. 90.), Filip, Könyves N. – Tabakovic (Mengolo 77.)

A labdabirtoklásban és a kapura lövésekben is megmutatkozott a Ferencváros fölénye az első félidőben, de csak a szünet előtt tudta megszerezni a vezetést Varga Roland szöglet utáni góljával. Az FTC csatárának ez már a nyolcadik találata volt tétmérkőzésen az idei szezonban.

A második felvonásban bátrabban futballoztak a paksiak, ezért sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, több lehetőségük volt a kapu előtt, és a 60. percben Hahn János révén sikerült is egyenlítenie. A folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, de több gól már nem született.

A lefújás után a mérkőzésre kilátogató ferencvárosi szurkolók skandálásba kezdtek. „Auf Wiedersehen! Auf Wiedersehen! (Viszontlátásra! Viszontlátásra!)” – üzenték a nézők Thomas Dollnak, a budapesti zöld-fehérek edzőjének.

Az Üllői129 írása szerint legutóbb öt éve szólaltak meg kórusban a szurkolók a Ferencváros edzője ellen, akkor Détári Lajos irányította a csapatot. A szurkolói portál arra is emlékeztet, hogy Thomas Doll ötödik szezonját kezdte a klub kispadján, a negyedik, amikor vele is startolt a csapat a bajnokságban – ez eddig a leggyengébb rajt: 1 győzelem, 4 döntetlen.

Ferencváros–Paksi FC 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 5423 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Varga R. (44.), illetve Hahn J. (60.)
sárga lap: Leandro (49.), illetve Kulcsár D. (11.), Gévay (55.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Otigba, Botka – Leandro, Gorriaran (Lovrencsics B., 76.) – Moutari, Rui Pedro (Csernik, 46.), Varga R. (Kundrák, 86.) – Böde

Paks: Molnár G. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Hahn (Daru, 89.), Hajdú (Kecskés T., 90.), Bertus, Bartha – Koltai (Fejős, 83.)

Korán vezetést szerzett az Újpest Zsótér révén, sőt az előző szezonban még a kispestieket erősítő futballista könnyedén tovább növelhette volna az előnyt, de nyolc méterről gyakorlatilag az üres kapu mellé passzolt. A folytatásban feljött a Honvéd, de Baráth révén csak kapufáig jutott.

A fordulást követően a hazaiak kerültek fölénybe, és több helyzetet is kialakítottak, végül a továbbra is kiváló formában futballozó Lanzafame egyenlített, majd a csapatkapitány Kamber egy pontrúgás után talált be. A hajrában a lila-fehérek óriási rohamot indítottak az egyenlítésért, de elképesztő helyzetek maradtak ki, mindhárom pont Kispesten maradt.

Budapest Honvéd–Újpest FC 2-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 3478 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Lanzafame (73.), Kamber (82.), illetve Zsótér (8.)
sárga lap: Kamber (55.), Baráth (93.)

Honvéd: Gróf – Laczkó (Kabangu, 65.), Deák (Danilo, a szünetben), Lovric (Bobál D., 65.), Baráth, Latifu – Nagy G., Kamber, Herjeczki – Eppel, Lanzafame

Újpest: Pajovic – Mohl, Litauszki, Bojovic, Pauljevic – Windecker, Sankovic, Zsótér (Simon K., 74.), Nagy D., Obinna – Novothny (Tischler, 74.)

A Vasas kezdett jobban, azután kiegyenlítettebbé vált a játék. Lehetőségekből a fordulónak a negyedik helyről nekivágó Vasasnak jutott több, de a tabellán négy forduló után az ötödik pozíciót elfoglaló Mezőkövesd is szerezhetett volna gólt jobb helyzetkihasználással.

A fordulást követően a legnagyobb izgalmat az keltette, hogy Keita az 53. percben összeesett a félpályánál, az eszméletvesztésből szerencsére magához tért, s ápolás után folytatni tudta a mérkőzést, igaz, később lecserélték. Egy perc híján egy órája futballoztak a csapatok, amikor vezetést szerzett a Vasas: Kulcsár lőtt hatalmas gólt a bal felső sarokba az ötös sarkáról (1-0).

A hazaiak továbbra is támadó szellemben játszottak, de már nem találtak be, a Mezőkövesd pedig váratlanul egyenlített: szögletet követően Pillár küldte kapura a labdát, s bár Kamenár hárított, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labda túljutott a gólvonalon (1-1).

A vendégek szerencsésnek nevezhető pontmentéssel távoztak a Vasas otthonául szolgáló Szusza Ferenc Stadionból.

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1700 néző, v.: Berke
gólszerzők: Kulcsár (59.), illetve Pillár (89.)
sárga lap: Ádám (62.), Kamenár (82.), Burmeister (83.), illetve Hudák (38.), Majtán (91.)

Vasas SC: Kamenár – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya – Ádám (James, 68.), Murka (Gaál, 74.), Remili (Kulcsár, 54.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Lázár (Veselinovic, 71.), Hudák, Pillár, Szalai – Farkas, Keita (Baracskai, 68.), Tóth B. – Cseri (Majtán, 79.), Strestík – Koszta

Az egy-egy győzelemmel álló csapatok találkozóján a keretből kikerült Halmosi Pétert nélkülöző Haladás kezdett jobban, az újonc balmazújvárosiak kontrákból próbálkoztak. A soproni „albérletben” lévő szombathelyiek Williams büntetőjével szereztek vezetést, ez volt a csapat második találata a szezonban. A hajdúsági együttes rákapcsolt, és több gólhelyzetet is kialakított, ám a 41 éves Király Gábor rendre hárított.

Térfélcsere után élénk mezőnyjáték folyt a pályán, mígnem egy pontos középre adásból Williams megduplázta a hazaiak előnyét. Vajda remek szabadrúgásból szépített, majd Jagodics egy közeli fejessel biztosította a szombathelyiek idénybeli második győzelmét. A Haladás legutóbbi kilenc bajnokijából a másodikat nyerte meg, az újonc Balmazújváros pedig április óta először kapott ki idegenben.

Swietelsky Haladás–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (1-0)
Sopron, 1162 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Williams (24. - 11-esből, 70.), Jagodics (78.), illetve Vajda (76.)
sárga lap: Simon Á. (19.), Jagodics (76.), illetve Andric (14.)

Haladás: Király – Simon Á., S. Wils (Jagodics, 54.), Németh Mi., Bosnjak – Kiss B. (Tóth M., a szünetben), Mészáros K., Jancsó – Ramos, Medgyes (Grumic, 81.), Williams

Balmazújváros: Horváth L. – Póti, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris – Arabuli (Belényesi, 80.), Kovács Á. (Zsiga, 58.), Andric (Rácz, 66.)

Gyors gólváltással indult a mérkőzés: előbb Heris használta ki, hogy a rosszul kimozduló diósgyőri védők között váratlanul helyzetbe került, majd Makrairól pattant be a labda a vendégek kapujába, amikor Hegedüs kapus egy hazagurítás után túlságosan sokat várt az előreíveléssel.

Később jórészt a mezőnyben folyt a játék, küzdöttek egymással a csapatok, helyzetek inkább az időnként szépen játszó Diósgyőr előtt adódtak, de nem tudott élni a lehetőségekkel.

A fordulás után élénk volt a játék, felváltva jöttek a helyzetek, majd a 66. percben villámlás és heves eső miatt félbeszakadt a mérkőzés. Részben elment a világítás, elromlott az eredményjelző, de mintegy negyedóra elteltével folytatódhatott az összecsapás.

Nyolc perccel később Prosser használt ki egy pontos kiugratást, ezzel a Puskás Akadémia jutott ismét vezetéshez, Vela azonban a hajrában pontot mentett a DVTK-nak.

Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)
Debrecen, 2514 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Makrai (10.), Vela (89.), illetve Heris (4.), Prosser (74.)
sárga lap: Busai (55.), Karan (65.), illetve Spandler (13.), Márkvárt (80.)

Diósgyőri VTK: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Busai (Kocsis, 72.), Oláh (Nono, 77.), Óvári – Makrai (Joannidisz, 77.), Ugrai

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Heris, Hegedűs J., Spandler (Knezevic, a szünetben) – Mevoungou – Szécsi (Prosser, 53.), Márkvárt (Vanczák, 88.), Balogh B., Szakály P. – Diallo

A tabella:
1. Budapest Honvéd 5 3 2 - 10-5 11 pont
2. Videoton FC 5 3 2 - 9-4 11
3. Diósgyőri VTK 5 2 2 1 9-8 8
4. Vasas 5 2 1 2 4-4 7
5. Mezőkövesd Zsóry FC 5 2 1 2 6-11 7
6. Ferencváros 5 1 4 - 9-4 7
7. Swietelsky Haladás 5 2 - 3 4-8 6
8. Paksi FC 5 1 3 1 8-7 6
9. Újpest FC 5 1 3 1 8-8 6
10. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5 1 2 2 8-7 5
11. Debreceni VSC 5 - 2 3 2-5 2
12. Puskás Akadémia 5 - 2 3 4-10 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.