A fél világ az elfuserált román stadionon röhög

A craiovai stadion tetőszerkezete a tervezői tehetség negatív csodája.

Gabay Balázs
2017. 08. 15. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csakfoci.hu futballal foglalkozó portál csapott le a Stadiumdb.com hírére, miszerint a romániai Craiovában épített stadion tervezői egészen elképesztő hibát követtek el. Az 55 millió euróból – átszámítva 16,7 milliárd forintból – felhúzott létesítménynek már a kupoláját próbálták összeilleszteni, de az északi kanyarban a tetőszerkezet két lemeze között félméteres eltérés van. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a lemezek találkozásánál nem tudják megfelelően összeilleszteni az elemeket, a problémát pedig elvileg csak úgy lehetne tökéletesen orvosolni, ha visszabontanák a szerkezet egy részét.

A súlyos tervezői hibára a világ stadionjaival foglalkozó portál egy helyi blogger írása nyomán bukkant rá, amelyet immár hivatalosan is elismertek.

A stadion kivitelezésének ellenőrzésével megbízott testület jelentésében arra jutott, hogy a tetőszerkezetben komoly szintkülönbség mutatkozik a két északi lemez között.

Egy, az építkezésről kikerülő videó tanúsága szerint a munkások így is megpróbálják lefedni az érintett részt, külső szemlélőnek meglehetősen mókás, amit a képsorokon látni.

Az már csak hab a tortán, hogy az arénának tavaly kellett volna elkészülnie, de a craiovai polgármestert ez sem érdekli. – Számít, hogy mikor fejezik be? Csak az a lényeg, hogy ne legyen benne hiba. A csúszásért a kivitelező majd fizet – összegzi a helyzetet Mihail Genoiu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.