A paraguayi futballikon elnök akar lenni

José Luis Chilavert 2023-ban indulna az elnökválasztáson.

MTI
2017. 08. 16. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Luis Chilavert 74-szeres válogatott labdarúgó 2023-ban indulna a paraguayi elnökválasztáson. Az 52 éves korábbi kapus az argentin Clarin című újságnak számolt be politikai terveiről, és elmondta, hogy a következő, 2018-as választásra még nem érzi magát felkészültnek.

Chilavert 1989 és 2003 között szerepelt a válogatottban, amellyel két világbajnokságon (1998, 2002) vett részt. Nyolc gólt szerzett a nemzeti együttesben, ami a kapusok között rekordnak számít. A paraguayi futballista pályafutása során 67 alkalommal volt eredményes, ezzel a kapusok örökrangsorában a brazil Rogerio Ceni (131) mögött a második helyen áll, de Chilavert az egyetlen, akinek mesterhármasa is van.

Chilavert klubjaival tizenkét trófeát gyűjtött be, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) három évben választotta meg az év legjobb kapusának, az 1998-as vb-n bekerült a torna álomcsapatába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.