A Slovan 700 ezer euróért igazolta le a DVSC legjobbját

Holman Dávid szerződése négy évre szól.

MTI
2017. 08. 16. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holman Dávid a Debreceni VSC-ből a Slovan Bratislava labdarúgócsapatához igazolt. A pozsonyi klub honlapjának beszámolója szerint a támadó középpályás szerződése négy évre szól.

„Holman érkezésével egyértelműen erősödött a támadószekciónk. Ő egy kreatív, nagyon intelligens futballista, akitől azt várjuk, hogy a játékunk szervezőjévé váljon” – nyilatkozta Ivan Kmotrík, a klub tulajdonosa.

Hozzátette, új játékosuk – akit már fél éve figyeltek – kreatív, továbbá nagyszerű a rúgótechnikája, és jó fizikai adottságai vannak.

A 24 éves Holman korábban a Vác, a Ferencváros, a lengyel Lech Poznan, legutóbb pedig a Debrecen csapatában futballozott. A DVSC-nél tavaly januárban négy évre szóló megállapodást kötött, a Slovan most 700 ezer eurót fizetett érte.

A Debrecenben nyújtott teljesítményével felhívta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck figyelmét is, aki márciusban behívta a Portugália ellen készülő keretbe, de a világbajnoki selejtezőn nem lépett pályára.

A szlovák élvonalban már szombaton, a Trnava elleni mérkőzésen bemutatkozhat.

A Slovan az előző szezonban a szlovák bajnokság második helyén végzett, a kupát pedig megnyerte. A csapat egyik meghatározó játékosa a magyar válogatott Priskin Tamás volt, aki nyáron a Ferencvároshoz szerződött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.