Bernd Storck sikeresen járt Canossát, magabiztos győzelem Lettország ellen

Három pontrúgásból intézte el a válogatott az időnként durváskodó, amúgy bágyadt letteket.

Gabay Balázs
2017. 08. 31. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jószerével nincs esélyünk a 2018-as vb-részvételre.” „Minden időszakban Bernd Storck állt a csapat élén. Akkor is, amikor a válogatottat százezrek ünnepelték, és nyár elején ő kísérte Dzsudzsák Balázst a vendégtáborhoz.” Csányi Sándor MLSZ-elnök kijózanító őszinteséggel fogalmazott a magyar–lett vb-selejtező programfüzetében. Nem hallgatta el az andorrai szégyent és a csapatot pokolba kívánó szurkolótábort, meg persze a tavalyi Eb-őrületet sem. Ég és föld, menny és pokol, játszhatnánk sokáig a szavakkal, ehelyett inkább maradjunk a tényeknél: a magyar válogatott utoljára tavaly novemberben talált kapuba, azóta a svédektől, a portugáloktól, az oroszoktól és Andorrától is kikaptunk. Ennél már csak a lettek eredménysora kiábrándítóbb, sorozatban hét meccsen zakóztak, többek között Feröer ellen.

Bernd Storcknak és csapatának kimondva két célja volt a vb-selejtezőn: visszaszerezni a drukkerek bizalmát, egyúttal nyerni. A kapitány Canossa-járása már a meccs előtt kezdetét vette, ugyanis számos andorrai zarándoknak kifizette a jegyét a lettek és a portugálok ellen. Mindenkit azért nem tudott ilyen hamar kiengesztelni, a kiutazók többsége nem élt a lehetőséggel.

Hat helyen változtatott az andorrai kezdőhöz képest a német mester. Hátul csak Gulácsi és Bese maradt, középen Dzsudzsák, Nagy és Stieber.

Storck ellentmondást nem tűrő támadójátékot ígért, ennek alapján Vanins kapus a második percben másodszor védett, a hatodikban már csak vetődött, hiába. Varga Roland szabadrúgását a kijevi Kádár bólintotta a bal sarokba.

Amíg Sabala és Ikaunieks elöl kevés vizet zavart, addig mi a pontrúgásokból éltünk: a 26. percben Dzsudzsák szögletét Szalai fejelte a hálóba.

A tábor új rigmusokkal szórakoztatta magát a meccs végéig, s várta az első lett kapura lövést, ami a 40. percben jött el, Freimanis pöccintett a hálónkba Korhut rövid hazaadása után.

Gulácsinak a második félidő elején kellett még egy nagyot védenie, itt meg is állt a vendégek tudománya. Egy Dzsudzsák-szabadrúgás Solovjovsról pattant a kapuba, a vége így 3-1, Storck és a csapat elkezdett törleszteni Andorráért.

A két gárda eddigi hét meccsén ez volt a hatodik magyar siker. A mostani sikerrel továbbra is harmadik helyen álló, de a vb-részvételt illetően reménytelen helyzetben lévő magyarok vasárnap az Európa-bajnok portugálokat fogadják a Groupama Arénában.

A mérkőzés után a 3-as metróra váró szurkolók:

A befejezést követően megszólaltak a főszereplők, amit az alábbi cikkben foglaltunk össze:

Vb-selejtező, Európa, B csoport:
Magyarország–Lettország 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, 20 036 néző, v.: Aranovszkij (ukrán)
gólszerzők: Kádár (6.), Szalai (26.), Solovjovs (68. – öngól), ill. Freimanis (40.)
sárga lap: Szalai (57.), Nagy (59.), Bese (71.), illetve Kolesovs (55.), Freimanis (57.), Solovjovs (68.), Indrans (89.)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Varga R., Stieber Z. (Elek Á., 74.), Dzsudzsák – Szalai Á. (Böde 66.). 
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Lettország: Vanins – Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs – Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) – D. Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala.
Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.