BL-selejtező: hazai pályán került hátrányba a Hoffenheim

A Liverpool 2-1-re nyert, Szalai Ádám a kispadon ült.

MTI
2017. 08. 15. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hoffenheim hazai pályán 2-1-re kikapott a Liverpooltól a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének első mérkőzésén, így nehéz helyzetbe került a jövő heti angliai visszavágó előtt.

A német együttes – amelyben Szalai Ádám a kispadon kapott helyet – kezdte jobban a mérkőzést, s korán büntetőhöz jutott, ám a 11-es kimaradt, a liverpooliak pedig egy szép szabadrúgásból a 35. percben megszerezték a vezetést.

A fordulás után a nagyobb helyzetek a vendégek előtt adódtak, s a játékrész közepén kettőre növelték az előnyüket. A házigazdák helyzete a továbbjutás szempontjából ekkor reménytelennek tűnt, de a hajrában szerzett góllal kissé kedvezőbb helyzetbe kerültek, igaz, a BL főtáblájához nagy bravúrra lenne szükségük a jövő héten.

A keddi játéknapon a román FCSB meglepő döntetlent harcolt ki a Sporting Lisboa otthonában, míg a CSZKA Moszkva és a ciprusi APOEL közel került a továbbjutáshoz.

BL-selejtező, negyedik forduló, első mérkőzések:

APOEL (ciprusi)–Slavia Praha (cseh) 2-0 (2-0)

Hoffenheim (német)–FC Liverpool (angol) 1-2 (0-1)

Sporting Lisboa (portugál)–FCSB (román) 0-0

Young Boys (svájci)–CSZKA Moszkva (orosz) 0-1 (0-0)

Qarabag (azeri)–FC Köbenhavn (dán) 1-0 (1-0)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.