Egymilliós pénzbüntetés és zárt kapu az Újpestnek

Volt szidalmazás és huhogás is, valamint dobálózás. A DVTK-nak is fizetnie kell.

MTI
2017. 08. 15. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója szerint a Honvéd-Újpest bajnokival kapcsolatban utóbbit, „mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért – az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása –, továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért – »huhogás« –, valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért büntették”.

A mostani szezonban az Újpestnek már volt egy zárt kapus hazai találkozója, amelyen a Vasast fogadta.

A zárt kapus eltiltás viszont csak akkor lesz jogerős, ha az újpestiek a határozat kézhezvételét követően nem fellebbeznek. A fővárosi klub várhatóan pénteken kapja kézhez a fegyelmi határozatot, a szövetség vonatkozó szabályzata szerint pedig az érintett klubnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen.

A többi élvonalbeli csapat közül a DVTK kapott még pénzbüntetést: a diósgyőrieknek 150 ezer forintot kell fizetniük, mert a Puskás FC elleni bajnokin szurkolói visszaesőként másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.