Győzelmet aratott a Videoton, a Fradi továbbra is veretlen

Először nyert az Újpest: hazai pályán 1-0-ra győzte le a Vasast.

MTI
2017. 08. 07. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem esett gól a házigazda Debrecen és a Ferencváros vasárnapi labdarúgó-mérkőzésén az OTP Bank Liga negyedik fordulójában, így a hazaiak továbbra is nyeretlenek, a vendégek pedig veretlenek a mostani szezonban. A mérkőzés kezdetén a Ferencváros birtokolta többet a labdát, helyzetet azonban nem tudott kialakítani, míg a Debrecen kontratámadásaiban benne volt a veszély, Dibusznak többször is védenie kellett. A félidő derekára átvette az irányítást a hazai csapat, de inkább a mezőnyben folyt a játék, így a szünetig gól nem esett.

A folytatásban mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlan átadás, ezzel együtt továbbra is a DVSC játszott gólratörőbben. Miközben a Nagyerdei Stadion fölé megérkeztek a viharfelhők, és enyhült a hőség, Thomas Doll cserékkel frissítette csapatát, s a játékrész második felében ismét a vendégek kerültek fölénybe, igazi helyzetük azonban nem akadt. A hajrában mindkét együttes megpróbálta kicsikarni a győzelmet érő gólt, de végül maradt a döntetlen.

Ugyancsak vasárnap a Videoton az új szerzemény Ezekiel Henty, valamint Danko Lazovic találatával nyert 2-0-ra Mezőkövesden.

A Videoton – amely a hét közben nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy búcsúztatta a francia Girondins Bordeaux együttesét az Európa-ligában – akár már az első félidő elején eldönthette volna a három pont sorsát, de számos helyzete közül csak egyet váltott gólra, így a hazaiaknak maradt esélyük a második félidőre. A fordulást követően újra a fehérváriak futballoztak fölényben, azonban nem tudták növelni előnyüket. A játékrész közepét megnyomta a Mezőkövesd, de az egyenlítés elmaradt.

A hajrában a vendégek Lazovic révén eldöntötték a három pont sorsát, és megérdemelt győzelmet arattak. A legutóbbi idény ezüstérmese ezzel – a címvédő Budapest Honvéddal holtversenyben – az élen áll a tabellán.

Az Újpest hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Vasast. Az első félidőben jó iramú, kiegyenlített mezőnyjáték mellett ritkán veszélyeztették a kapukat a csapatok. Az Újpest Nagy Dániel remek egyéni megmozdulása révén a 25. percben jutott vezetéshez – a középpályás negyedszer volt eredményes a szezonban –, majd a szakadó esőben szervezett játékkal tudta megőrizni az előnyét.

A szünet utáni percekben mindkét fél előtt több gólszerzési lehetőség adódott, a Vasas kapusa, Lubos Kamenár három alkalommal bravúrosan védett. Egyre inkább átvette a játék irányítását a hátrányban lévő Vasas, de a hajrához közeledve hiába érkeztek a kispadról a friss emberek, a rendkívül felázott talajon nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Debreceni VSC–Ferencváros 0-0
Mezőkövesd Zsóry FC–Videoton FC 0-2
Újpest FC–Vasas FC 1-0

Szombaton játszották:
Paksi FC–Swietelsky Haladás 2-0
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Diósgyőri VTK 4-0
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 0-2

A tabella
1. Budapest Honvéd 4 2 2 – 8-4 8 pont
1. Videoton FC 4 2 2 – 8-4 8
3. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7-6 7
4. Vasas 4 2 – 2 3-3 6
5. Mezőkövesd Zsóry FC 4 2 – 2 5-10 6
6. Ferencváros 4 1 3 – 8-3 6
7. Újpest FC 4 1 3 – 7-6 6
8. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4 1 2 1 7-4 5
9. Paksi FC 4 1 2 1 7-6 5
10. Swietelsky Haladás 4 1 – 3 1-7 3
11. Debreceni VSC 4 – 2 2 2-4 2
12. Puskás Akadémia 4 – 1 3 2-8 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.