Hét gól és Arsenal-siker a Premier League nyitányán

A londoni csapat hazai pályán a hajrában fordított a Leicester City ellen.

MTI
2017. 08. 11. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal – amely vasárnap megnyerte az angol Szuperkupát – egyik nyári szerzeménye, Alexandre Lacazette révén már a második percben megszerezte a vezetést. A 26 éves francia válogatott támadóért klubrekordot jelentő 46,5 millió fontot (16,3 milliárd forint) fizettek a londoniak az Olympique Lyonnak.

A vendégek a japán Okazaki Sindzsi góljával az ötödik percben egyenlítettek, majd Jamie Vardy révén kétszer, a 29. és az 56. percben megszerezték a vezetést.

A találkozón végig mezőnyfölényben lévő Arsenal a hajrában szerzett duplával azonban fordított: mindkét találatot cserejátékos szerezte. A 83. percben Aaron Ramsey, a 85. percben Olivier Giroud volt eredményes.

Premier League, 1. forduló:
Arsenal–Leicester City 4-3 (2-2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.