Kizártak a válogatottból két focistát, mert izraeli csapat ellen játszottak

A labdarúgók a jövő évi orosz világbajnokságon sem léphetnek pályára.

MTI
2017. 08. 10. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög Panioniosz két légiósát, Maszud Szodzsaeit és Ehszan Haszafit azért büntették meg ilyen szigorúan, mert a múlt héten pályára léptek az izraeli Makkabi Tel-Aviv ellen az Európa-liga selejtezőjében.

Bahram Gászemi, a külügyminisztérium szóvivője hétfőn emlékeztetett, hogy az iráni labdarúgók nem játszhatnak izraeli csapatok ellen, a külföldi klubcsapatban szereplő játékosoknak pedig szerződésben kell vállalniuk, hogy nem szegik meg a tilalmat.

„Mindkét játékos átlépte a határt, ezért ki lesznek zárva a nemzeti csapatból” – mondta Mohamed Rese Dawarsani sportminiszter-helyettes.

Az iráni sportolók a két nemzet közötti ellenségeskedés miatt általában elkerülik az izraeliek elleni versenyzést.

A mostani esettel számos szurkoló nem értett egyet, és ennek a közösségi oldalakon hangot is adtak, mondván, a „futball nem politika”.

A közel-keleti ország válogatottja június 12-én biztosította részvételét az oroszországi világbajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.