Mészáros Lőrinc csapata is kiesett az Európa-ligából

Pedig a horvát klub 1-0-s győzelmet aratott az Austria Wien ellen.

MN
2017. 08. 25. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár 1-0-s győzelmet aratott Mészáros Lőrinc horvát csapata, az NK Osijek az Austria Wien ellen, végül az Austria Wien jutott tovább 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal a labdarúgó Európa-liga-selejtező negyedik fordulójában.

Korábban megírtuk, hogy a Videoton Felcsúton 4-0-ra kikapott a szerb Partizan Beogradtól, így végül nem jutott a sorozat csoportkörébe. 

A Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Midtjylland is búcsúzott, az MTI beszámolója szerint a magyar védő végigjátszotta a csütörtöki visszavágót. A dán csapat idegenben elszenvedett, egygólos vereségét követően hazai pályán döntetlent ért el a ciprusi Apollon Limasszol ellen.

Kiesett a fordulóban a Futács Márkót nélkülöző Hajduk Split is: a horvát együttes hazai pályán az Evertonnal játszott döntetlent, de egy hete 2-0-ra kikapott. A magyar csatár sérülése miatt nem lépett pályára.

Két hatalmas gól és egy kihagyott 11-es:

A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev azonban főtáblára jutott a selejtezőből, miután az ukrán együttes az idegenbeli döntetlent követően hazai pályán 3-1-re múlta felül a portugál Marítimo együttesét. A visszavágón végig játszott a magyar válogatott védő.

A Legia Warszawa kiesett a fordulóban, mivel a Sheriff Tiraspol vendégeként a visszavágón csak gól nélküli döntetlent ért el, így idegenben szerzett góllal a moldovai csapat jutott a csoportkörbe. A lengyeleknél kezdőként kapott lehetőséget Nagy Dominik, akit a 65. percben lecseréltek.

Az Európa-liga 48 csapatos főtábláján a 2017/18-as idényben három-három német, spanyol, olasz, francia és cseh klub is szerepel. A 48 gárda közül négy foglalkoztat magyar futballistát: a német Hoffenheim Szalai Ádámot, az izraeli Hapoel Beer-Seva Korhut Mihályt, az ukrán Dinamo Kijev Kádár Tamást és a kazah Asztana Kleinheisler Lászlót. A szintén német Hertha BSC-nek pedig Dárdai Pál személyében magyar vezetőedzője van.

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órától tartják Monacóban.

Az Európa-liga csoportkörébe jutó csapatok:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.