Nem játszik a következő két selejtezőn Nikolics Nemanja

„Most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon” – közölte.

MN
2017. 08. 12. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a válogatott soron következő két vb-selejtezőjén” – közölte Facebook-oldalán Nikolics Nemanja.

Azt írta, sokan nem vették komolyan, amikor arról beszélt Amerikába érkezésekor, hogy történelmet akar írni a Chicagóval. „Veljko Paunovic vezetőedző vagy éppen Bastian Schweinsteiger is hitt és hisz abban, hogy ez egy különleges szezon lehet a csapat életében. Hét hónap alatt rengeteg mindent elértünk, elértem, és úgy gondolom, a jövőben bánnám, ha nem adnám meg magamnak az esélyt, hogy a maximumot hozzam ki ebből az idényből. Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni!” – fogalmazott a labdarúgó.

Hozzátette: amióta válogatott, mindig rendelkezésre állt, és akkor is első helyre tette a nemzeti csapatot, amikor nem favorizálták, de „most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon”.

„Senki ne gondolja, hogy ez egy bosszú a részemről” – hangsúlyozta Nikolics. Azt írta, döntéséről tájékoztatta a kapitányt, és Bernd Storck korrekt volt, megértette a játékos elhatározását, és támogatásáról biztosította őt.

„Két MLS-meccset hagynék ki, és ki tudja, hogy viselne meg a sok utazás és az időeltolódás. A klubomban is teljes mellszélességgel mellettem állnak. Értékelik, hogy mindent alárendelek annak érdekében, hogy valami maradandót alkossunk Chicagóban. A válogatottnak természetesen teljes szívből szurkolok majd, ahogy eddig is!” – szögezte le.

Az MLS keleti főcsoportjában a Chicago Fire a második helyen áll, az összesített góllövőlistán Nikolics 16 találattal szintén második.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.