Nem találja ki, ki lesz a német edzők szerint az idén a bajnok

Igen, legtöbben a 27-szeres bajnok és a legutóbbi öt kiírásban első Bayern végső győzelmére számítanak.

MTI
2017. 08. 16. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München a 2017/18-as idény legnagyobb favoritja a német labdarúgó-bajnokság vezetőedzői szerint.

A legtöbben a 27-szeres bajnok és a legutóbbi öt kiírásban első müncheniek végső győzelmére számítanak. A szakemberek egyetértettek abban is, hogy a bajorok legnagyobb riválisa a Borussia Dortmund lehet. A Bayer Leverkusent irányító Heiko Herrlich szerint utóbbi az aranyérmet is megszerezheti, míg a hamburgi Markus Gisdol úgy vélte, hogy egyforma eséllyel pályázik a végső sikerre a Dortmund és a Bayern. A többiek szerint azonban nem lesz kiélezett a párharc.

„Mindannyian szeretnénk még több izgalmat kapni a bajnokságtól, de nem fogunk” – utalt a Bayern fölényére Alexander Nouri, a Werder Bremen trénere, akivel egyetértett a Schalkét irányító Domenico Tedesco: „Egyértelműen a Bayern a legnagyobb favorit, az övé a legjobb csapat a Bundesligában.”

„Természetesen ismét bajnokok akarunk lenni, a legfőbb vetélytársaink azok lesznek, akik az előző években. Különösen a Borussia Dortmund” – mondta Carlo Ancelotti, a Bayern olasz vezetőedzője, aki örömmel nyugtázta a kollégák véleményét.

A Borussia Mönchengladbach trénere, Dieter Hecking úgy érzi, hogy a favorit Bayernnek a korábbi évekkel ellentétben nehezebb dolga lesz, „minden idők legizgalmasabb idényére” számít.

A Bundesliga nyitómérkőzésén a címvédő bajorok pénteken a Bayer Leverkusent fogadják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.