Orbánék korai selyemzsinórja az ország Pinyőjének

A látványos kormányzati befolyás alatt álló Origo terjedelmes cikkben kritizálja a Felcsút edzőjének tevékenységét.

2017. 08. 08. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Soha nem indult még ilyen rosszul az idény Pintér számára” – ezzel a címmel jelent meg nagy összeállítás az Origón a szintén fideszes befolyás alá került Nemzeti Sport statisztikáját elemezve, majd ez a mondat ajánlja a cikk tartalmát: „A korábbi szövetségi kapitány leggyengébb élvonalbeli rajtját könyvelheti el Felcsúton.”

A felcsúti Puskás Akadémia labdarúgócsapatot tavaly a másodosztályból az NB I-be feljuttató szakember korábban igen jól „rajtoló” edző hírében állt, hat korábbi élvonalbeli szezonkezdete mindegyikén 3–7 pontot gyűjtött aktuális csapatával (Sopron, Győr, Mezőkövesd). Az Orbán Viktor miniszterelnök házának tőszomszédságában, az általa egy forintért ötven évre az akadémiának adott telken szereplő csapat mostani 1 pontja tehát a Fidesz-közeli Origónál kiverte a biztosítékot.

Az Origo összeállítása végén azért némi élccel „egérutat ad” a korábbi szövetségi kapitánynak: „Pintér Attilának és a Puskás Akadémiának is van még 29 meccse” a javításra.

Pintér Attila legutóbb azzal a nyilatkozattal hívta fel magára a közfigyelmet, hogy csapata nem állhat fel megfelelő számú légióssal. A gond csak az, hogy nagy mennyiségű, saját nevelésű játékossal viszont igen, illetve Felcsúton hazai játékosok vásárlására is tetemes mennyiségű pénz áll rendelkezésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.