Őrjöngtek a szurkolók, félbeszakadt Dárdaiék meccse

A berlini drukkereket egy kifeszített rostocki transzparens dühítette fel, lángra lobbant a vendégszektor.

Gabay Balázs
2017. 08. 15. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Német Kupában a legjobb 32 közé jutásért lépett pályára több csapat is hétfő este. Dárdai Pál egylete, a Hertha BSC Rostockba látogatott, a helyi Hansa volt az ellenfele, amely korábban az első osztályban is megfordult, de jelenleg csupán a harmadik ligában szerepel. A berliniek ezzel szemben a Bundesligában remekelnek, Dárdai Pál a legutóbbi szezonban is Európa-ligás helyig vezette őket.

A hazaiak az első félidőt le tudták hozni gól nélkül, hősiesen védekeztek. 

Mintegy negyedórával a lefújás előtt a vendégszektorban begyulladtak a görögtüzek, a herthások rakétákat lőttek ki, a show perceken át tartott, emiatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést.

A reakciót az váltotta ki, hogy a rostockiak a vendégszektor mellett kifeszítettek egy olyan Hertha-drapériát, amit még 2014-ben zsákmányoltak a berlini kemény magtól.

A meccset végül le tudták játszani, a Hertha két kései találattal elintézte a Hansát, a végeredmény: 0-2.

Nyolcvan futballszurkolót őrizetbe vettek a BFC Dynamo–FC Schalke 04 hétfőn a Német Kupa első fordulójában tartott mérkőzése előtt. A fővárosi rendőrség Treptow városrészbe vonult ki, amelynek parkjában a hazai huligánok agresszívan viselkedtek. A rendbontókat egy őrszobára vitték, és a bíróság döntött arról, hogy melyikük kerülhet szabadlábra még a találkozó előtt.

A negyedosztályú BFC és élvonalbeli riválisa mérkőzése nyugodt körülmények között kezdődött el, a Schalke 2-0-ra nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.