Paulinho 40 millió euróért a Barcelonába szerződött

A brazil válogatott középpályás a kínai Guangzhou Evergrande-től érkezik.

MN
2017. 08. 14. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

AZ FC Barcelona szerződtette a 41-szeres brazil válogatott futballistát, Paulinhót.

A katalán klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 29 éves védekező középpályásért 40 millió eurót fizetett a katalán klub a kínai Guangzhou Evergrande-nek.

Paulinho 2013-ban lett ismert játékos, amikor is a Tottenham Hotspur szerződtette, de két év alatt nem tudott állandó helyet követelni magának a csapatban.

Ismert, a Barcelona 222 millió eurót kaszált Neymar eligazolásából. A katalánok vasárnap Szuperkupa-döntőt játszottak a Real Madriddal, de 3-1-re kikaptak. A lefújás után Sergio Busquets, a Barcelona válogatott középpályása úgy nyilatkozott, hogy „a csapatot meg kell újítani, és kétség sem férhet ahhoz, hogy új játékosokat kell igazolnunk”.

A Liverpool játékosa, Philippe Coutinho is a kiszemeltek között van, a 25 éves támadó középpályásért már két komoly ajánlatot is tettek, de klubja egyelőre hajthatatlan. Egybehangzó brit sajtóhírek szerint viszont a brazil játékos hivatalos levélben jelezte a vezetőségnek, hogy szeretne eligazolni. A hét végén nem is lépett pályára csapata első bajnokiján, hátfájásra hivatkozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.