Stieber Zoltán: Csábító volt a washingtoni ajánlat

A magyar válogatott labdarúgót hivatalosan is bemutatta új észak-amerikai klubja.

MTI
2017. 08. 10. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A 28 esztendős középpályás már hétfőn megjelent új együttese edzésén, hivatalos bemutatása azonban csak csütörtökön a washingtoni Robert F. Kennedy-stadionban történt meg.

Stieber az esemény után az MTI kérdésére elmondta: 17 éves kora óta külföldön rúgta a labdát, több mint három évig játszott Angliában, majd hosszú éveket töltött Németországban, így idejét érezte a váltásnak és vele a megújulásnak.

„A washingtoni ajánlat csábító volt, hiszen új liga, új szokások, új környezet, új kultúra hívogatott” – fogalmazott a középpályás.

Mint elmondta, a washingtoni csapattal másfél éves szerződést írt alá, de utána lehetőség van a folytatásra is. „Tisztában vagyok azzal, hogy itt sok minden másként működik, de örömmel várom a kihívásokat” – tette hozzá.

Stieber – aki szombaton érkezett Washingtonba, és már aznap este a lelátóról figyelte a D. C. United Toronto FC elleni, 1-1-es döntetlennel záruló mérkőzését – a bolíviai Bruno Miranda mellett a washingtoni klub második idegenlégiósa.

A válogatott labdarúgó átigazolásáról a The Washington Post is hírt adott. A lap már tudósítása címében is hangsúlyozta, hogy az eddig a német másodosztályú Kaiserslauternben játszó Stieber átigazolására a transzferhatáridő lejárta előtt került sor. Egyes források szerint a washingtoni csapat egymillió dolláros átigazolási díjat fizetett a Kaiserslauternnek, és több mint évi egymillió dolláros jövedelmet biztosít Stiebernek, aki így a D. C. United legjobban fizetett játékosa lehet.

Stieber a tervek szerint a jövő héten mutatkozik be új együttesében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.