Usain Bolt már a Barcelona ellen készülne

A frissen visszavonult sprinter addig nem nyugszik, míg pályára nem lép a Manchester Unitedben.

Gabay Balázs
2017. 08. 15. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Usain Boltról korábban is köztudomású volt, hogy imádja a focit, hatalmas Manchester United-rajongó. Korábban felbukkant az Old Traffordon is, no nem futballdresszbe öltözve, drukkerként pacsizott az öltözőfolyosón Rooney-ékkal.

Elérhető néhány olyan videó, ahol a nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter megcsillogtatja futballtudását, de ennyiből persze lehetetlen megállapítani, hogy mire képes a pályán. Karrierje vége felé ennek ellenére egyre több cikk szólt arról, hogy szívesen kipróbálná magát ebben a sportágban is, a hangok pedig csak felerősödtek vasárnap óta, amikor lefutotta utolsó métereit a londoni világbajnokságon.

Egy 2016-os Guardian-interjúban Bolt arról beszélt, több klubbal is tárgyalt már a menedzserével közösen, hogy részt venne edzésen. Később a Borussia Dortmund is felmerült lehetséges befutóként, sőt a mostani vb előtt már tizenkét klubról szóltak a hírek, amely szívesen látná soraiban a futógépet.

Az Express.co.uk kedden arról írt, Bolt legújabb álma, hogy pályára lépjen szeptember 2-án az Old Traffordon a Manchester United és a Barcelona legendái között rendezett gálameccsen. Erről vélhetőleg még nem szólt Bryan Robsonnak, aki az angolok trénere lesz a találkozón, ugyanis jelenleg a húzódását kell kipihennie, amelyet a 4×100-as váltóban szedett össze a világbajnokságon. Persze attól, hogy jelentkezik, még nincs garancia arra, hogy álmai csapatával kifusson a gyepre, de a közelmúltbeli nyilatkozatai alapján Bolt addig nem nyugszik, míg egyszer be nem mutatkozik vörös manchesteri mezben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.