Váratlanul összeesett, és egyik pillanatról a másikra meghalt egy focista

Az NB I-et is megjáró Felföldi „Fefe” Csaba harmincnyolc évet élt.

Havasi Zsolt
2017. 08. 14. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmincnyolc éves korában elhunyt a Százhalombatta, a REAC, a Vecsés, a Taksony, a KISE és a Pestszentimre játékosa, Felföldi Csaba. A labdarúgó hétfő reggel az utcán hirtelen összeesett és elhunyt.

Felföldi, akit a sportágban mindenki csak Fefének becézett, az 1998–1999-es szezonban Siófokon négy mérkőzésen is játszott az NB I-ben. 

A Foci a köbön így búcsúzott tőle:

„Büszke és boldog voltál. A közösségi oldalon az volt az utolsó bejegyzésed, hogy az U17-es csapatok meccsén pokoli hőségben, forró talajon Taksonyban 4-3-ra nyert a Pestszentimre. Taksonyban, ahol mindig otthon lehettél, ahová mindig hazatértél. Az életről, a rohanó életről kellene most beszélnünk, Fefe, amit annyira szerettél, és nem arról, hogy reggel elindulsz, majd az utcán egy hirtelen, teljességgel kiszámíthatatlan mozdulattal összeesel. Azt mondják, a munkahelyedtől pár percnyire, az utcán találtak rád. Az élet akkor már csak bujkált benned, menekülőre fogta, kiutat keresve, de ott és akkor is úgy küzdöttél, mint nemrégiben a pestszentimrei játéktéren. Azon a pályán ma este nyolckor rengetegen lesznek. Idős és fiatal nézi majd könnypalástoló napszemüvege mögül a felzaklatott világ eseményét, mintha csak kupa- vagy bajnoki találkozó volna. Nem az lesz, Fefe, mert a halál és az élet meccsét csak rövid távon nyerheti utóbbi. Akik ott lesznek gyertyával vagy mécsessel, egy szál virággal a kezükben, azok hétfő délelőtt óta ezt pontosan tudják ”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.