Vasárnap már játszhat Neymar a PSG-ben

A Barcelona megkapta a játékos szerződésének záradékában meghatározott 222 millió eurót.

MTI
2017. 08. 11. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentumot nem sokkal később a spanyol liga megküldte a franciának, ezzel elhárult az akadály az elől, hogy a brazil futballista a hétvégén pályára lépjen új csapatában, a Paris Saint-Germainben.

A katalán egyesülethez közel álló forrás a francia hírügynökséget arról tájékoztatta pénteken, hogy megérkezett a pénz, így a Barcelona hozzájárul a nemzetközi igazolás kiadásához. Ez elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy véglegesítsék Neymar szerződését a PSG-nél. Az iratnak szombat éjfélig kellett eljutnia a francia profi ligához, hogy a brazil támadó játszhasson vasárnap este a Guingamp ellen, de a spanyol liga már pénteken továbbította.

Neymar képviselői bő egy hete, múlt csütörtökön jelentek meg a barcelonai klubnál, és jelezték, hogy a játékos nevében kifizetik a 222 milliós kivásárlási összeget, ami egyoldalúan megszüntette a két fél közötti szerződést. A futballista még aznap este aláírta öt évre szóló szerződését a PSG-hez, de a francia bajnokság múlt hétvégi nyitányán még nem léphetett pályára a hivatalos dokumentáció hiányában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.