Az Újpest csak döntetlent játszott, a Fradi pedig fordított

Nem bírták legyőzni a lilák a debrecenieket. A zöld-fehérek kétgólos hátrányból álltak fel.

MTI
2017. 09. 30. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest ötödször végzett döntetlenre a bajnoki szezonban, míg az idényt visszafogottan – három vereséggel és két döntetlennel – kezdő Debrecennek megszakadt ötmeccses győzelmi sorozata.

Az első félidő közepén Pávkovics Bence révén az újpestiek kerültek előnybe, a vendégek Takács Tamás góljával még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész kevesebb izgalmat és gólhelyzetet tartogatott, mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Az Újpest némi mezőnyfölényben játszott, a Debrecen a kontráiban bízott, de egyik sem vezetett eredményre.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Újpest FC – DVSC 1-1 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 3139 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Pávkovics (23.), illetve Takács T. (35.)

sárga lap: Mohl (44.), Nwobodo (45.), Novothny (81.), illetve Varga K. (38.)

Újpest FC:

Pajovic – Balázs B., Litauszki, Pávkovics, Mohl – Sankovic, Windecker, Nagy D. (Pauljevic, 89.), Nwobodo (Simon K., 76.) – Novothny, Tischler (Zsótér, 67.)

DVSC:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K. (Nagy K., 84.), Tőzsér, Jovanovic, Bódi – Takács T. (Sós B., 71.), Könyves (Tisza, 76.)

A Ferencváros kétgólos hátrányból fordítva nyert 3-2-re a sereghajtó Balmazújváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában, szombaton.

Thomas Doll legénysége sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzésén győzött.

Meglepetésre már a tizedik percben vezetéshez jutott a hazai csapat, s újabb tíz elteltével kis híján megduplázta előnyét, de előbb Dibusz, aztán a kapufa megmentette a zöld-fehéreket. A félidő közepén újra a válogatott hálóőrnek mondhatott köszönetet a fővárosi védelem, de néhány perccel később már ő is tehetetlennek bizonyult. A Ferencváros öt perccel a szünet előtt alakította ki első nagy helyzetét, ezt Lovrencsics Gergő értékesítette is.

A második félidő vendég helyzetekkel és Pogacsics-bravúrokkal kezdődött, a hazaiak kapusa azonban nem sokkal később a szünetben pályára lépő Paintsil csodálatos lövését már nem háríthatta. A ghánai futballista negyedik bajnoki találkozóján harmadszor volt eredményes. A Ferencváros új szerzeménye nyerőembernek bizonyult, a 77. percben ugyanis büntetőt harcolt ki, melyet a góllövőlistát immár 12 találattal vezető Varga értékesített, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

 

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Ferencváros 2-3 (2-1)

Balmazújváros, 2200 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Vajda (10.), Sigér (37.), illetve Lovrencsics G. (39.), Paintsil (54.), Varga R. (78., 11-esből)

sárga lap: Póti (13.), Rus (32.), Uzoma (77.), illetve Leandro (65.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő:

Pogacsics - Póti, Rus, Tamás L., Uzoma - Haris, Sigér (Batarelo, 81.) - Vajda, Arabuli, Habovda (Kovács Á., 68.) - Andric (Vólent, 80.)

Ferencváros:

Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Spirovski (Koch, 89.), Gorriaran (Leandro, a szünetben) - Varga R., Priskin (Paintsil, a szünetben), Lovrencsics G. - Böde

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.