Hiába a stadionok, a 23 vesztes nemzet között a magyar

Még Macedónia, Moldova és Albánia is büszkélkedhet idén az Európa-ligában csoportkörös klubbal, mi a lengyelek sorsára jutottunk.

MN
2017. 09. 06. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rangadó.hu szakportál összeállítást közölt Európa 55 futballországáról, amelyek klubjai megmérették magukat a nemzetközi kupákban. A legfontosabb észrevétel: 32 nemzet csapatai ott vannak a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörében, 23 ország viszont – köztük Magyarország – nem képviselteti magát.

A cikk külön kitér rá, térségünkben hogy áll a verseny. Ukrajna egy BL- és két El-résztvevővel, Ausztria és Szerbia két El-szereplővel képviselteti magát, Szlovénia, Horvátország és Románia egy-egy együttesnek drukkolhat a következő hetekben. Térségünkből rajtunk kívül a lengyelek és a szlovákok jártak pórul, a Nyugat-Balkánról pedig a montenegróiak, a koszovóiak és a bosnyákok.

Anglia és Spanyolország hét csapattal szerepel a nemzetközi porondon, az olaszok és a németek hattal, a portugálok és a franciák néggyel. Talán némi meglepetésre lesz csoportkörös csapata Macedóniának, Azerbajdzsánnak, Kazahsztánnak, Moldovának, Fehéroroszországnak és Albániának is – nekünk nem lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.