Kiállt az átigazolási időszak rövidítése mellett az UEFA elnöke

Aleksander Ceferin szerint a jelenlegi helyzet sok bizonytalanságot szül.

MTI
2017. 09. 06. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kontinentális szervezet első embere az angol The Timesnak eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, nem tartja jónak, ha egy labdarúgó egy adott csapatban elkezdi a szezont, majd a transzferidőszak zárása után egy másik klub kötelékében folytatja.

„Tisztában vagyok azzal, hogy komoly megbeszélések zajlanak Európa-szerte az átigazolási időszak lerövidítéséről, és mi is fokozottan figyelünk ezekre” – áll a szlovén sportvezető közleményében. Ceferin azzal egészítette ki szavait, hogy a jelenlegi helyzet sok bizonytalanságot szül, és azon az állásponton van, hogy túl sokáig nyílik lehetőségük a csapatoknak játékosvásárlásra.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek klubvezetői csütörtöki részvényesi ülésükön szavaznak arról, hogy a jövőben már a Premier League aktuális idényének rajtja előtt lezáruljon az átigazolási időszak. Idén augusztus 31-e volt a játékosvásárlások és -eladások határideje annak ellenére, hogy a bajnoki küzdelem már augusztus 11-én elkezdődött. Több játékos – például a bajnok Chelsea-ben szereplő Diego Costa, a Liverpoolban játszó Philippe Coutinho és a Swansea labdarúgója, Gylfi Sigurdsson – azért nem lépett pályára az első fordulókban aktuális csapatában, mert arra várt, hogy klubja eladja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.