Példátlan: örökre eltiltottak egy bírót egy büntető befújása miatt

A nemzetközi Sportdöntőbíróság ítélete alapján újra kell játszani a Szenegál–Dél-Afrika vb-selejtezőt.

2017. 09. 07. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örökre eltiltották a tavaly novemberi Szenegál – Dél-afrikai Köztársaság labdarúgó-vb-selejtező ghánai játékvezetőjét, miután Josep Lamptey befújt egy tizenegyest egy meg nem történt kezezés miatt – írja a The Guardian.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség úgy ítélte meg, hogy az ítélet döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét: Dél-Afrika a büntetővel megnyerte a meccset, győzelmével pedig kitűnő helyzetbe került a vb-kijutás szempontjából.

Miután a Sportdöntőbíróság jóváhagyta a FIFA-nak a bírót eltiltó márciusi határozatát, úgy ítélkezett, hogy a 2-1-es végeredménnyel zárult találkozót újra kell játszani. Erre november 12-én kerülhet sor.

Az afrikai selejtezők D csoportjában egyébként jelenleg vérfagyasztó az izgalom, a kvartettet Burkina Faso vezeti 6 ponttal, a Zöld-foki-szigeteknek ugyanennyi pontja van, 5 pontos Szenegál és 4 pontos Dél-Afrika, tehát még bármi megtörténhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.